Nissan Note: Nagenoeg niet te starten na kort draaien

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: E11, Motorinhoud (cc): 1600

Mijn Nissan Note 1600 , 7 jr oud, heeft vanaf nieuw altijd een wat vreemd probleem gegeven als er een 2e keer gestart wordt met een koude motor.Bij de 1e koude start is er nooit een probleem met starten.Situatie komt alleen voor bij een koude motor en hiermee slechts enkele meters rijden vanaf de oprit de garage in bijvoorbeeld.Als de motor wordt afgezet en wat later weer moet worden gestart gaat dit zeer moeizaam en dmv lang draaien van de startmotor lukt het uiteindelijk wel (>>8 seconden aanhouden met starten).Eigenlijk gaat dit ook op als er de volgende dag pas moet worden gestart ,zelfde probleem.Het heeft duidelijk te maken met het (heel) kort laten draaien en dan wegzetten.De oplossing die ik zelf gebruik is even een blokje rond in de straat en dan pas wegzetten.Zelf kan ik er mee leven maar de auto gaat doorschuiven en moeders is hier niet bekend en zo handig mee.Iemand een idee hoe dit komt?Voor de duidelijkheid : bij de 1e koude start is er nooit een probleem en dit geldt ook voor warm starten.

stelvision

Geplaatst door stelvision (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Note? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stelvision (0), 6 jaar geleden

Zou een software-update mogelijk een oplossing bieden?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 6 jaar geleden

2x een startverrijking dat is teveel. Dan slaan de bougies vet.

stelvision (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.

Zouden ze dan nog vetgeslagen zijn, ook na een dag met een paar meter gereden de dag ervoor?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 6 jaar geleden

Als de motor niet wat langer loopt dan blijven ze aangeslagen

stelvision (0), 6 jaar geleden

OK bedankt.Zal er mee moeten leven begrijp ik.Heb er verder nooit over gehoord van anderen met een soortgelijk iets.Of toch een software aanpassing-tje als tie korter dan 1 minuut heeft gelopen b.v. geen verrijking toepassen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Note of stel zelf een nieuwe vraag.