Nissan Qashqai: Nieuwe Nissan Qashqai met trillingen in de motor bij 2500-3000 t

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

In november 2009 heb ik mijn nieuwe Nissan Qashqai 1.6 connect geleverd gekregen.

Na ca 2000km bemerkte ik een trilling of resonantie in de motor, vooral voelbaar in het gaspendaal als de motor 2500 tot 3000 toeren draaid. Het maakt niet uit in welke versnelling of zelfs in z'n vrij, je voelt het altijd bij dat toerental. Zelfs zo erg, dan ik er een slapend gevoel in mijn rechter voet kreeg. Onder de 2500 en boven 3000 toeren draait de motor zonder deze resonatie.

De dealer heeft de bevestiging van de motor op het chassis losgehaald en opnieuw vastgezet, zodat de motor zich kon zetten. De trillingen waren minder, maar niet weg. Het wordt nu afgedaan als standaart produkt eigenschap. Elke draaiende motor heeft geeft een trilling maar deze motor trilt meer dan andere van dit type. Ik heb in 2 andere 1.6 Qashqai's gereden die deze trilling niet hadden, dus moet het beter kunnen.

Deze 1.6 benzine motor heeft geen dual vliegwiel of balans assen, daar kan het niet aan liggen. Zelf denk ik nog aan een verkeerd of beschadigd lager. Komt dit vaker voor of heeft iemand ervaring hiermee?

alnova

Geplaatst door alnova (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

Tom@ssini (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou een stapje verder gaan, naar de importeur

alnova (0), 14 jaar geleden

Ik heb officieel bezwaar gemaakt bij de importeur en deze doet geen verder onderzoek en verwijst volledig terug naar de dealer!

De Bovag zou de volgende stap kunnen zijn of nog een andere dealer bezoeken. Bij dat laatste komt dan het probleem dat ze wellicht gaan overleggen met de importeur en dan met hetzelfde antwoord komen.

Het is een kleine maar zeer irritante trilling of resonantie. Als de dealer aan de slag gaat zal vermoedelijk de hele motor uit elkaar moeten met dus de nodige kosten en daar hebben ze niet zoveel zin in. De houding is iets van "Als er echt iets aan de hand is komt dat in de 3 jaar garantie er vanzelf wel uit", dit is niet uitgesproken maar komt zo wel op mij over.

Ik wil daar niet op wachten en is er wellicht een specialist in dit soort motorproblemen?

Tom@ssini (0) PRO, 14 jaar geleden

Denk dat je niet de enige bent die nul op het rekest krijgt van Nissan

Lees de gebruikerservaringen van andere Qashqai rijders.

http://www.autozine.nl/text/comment_toon...

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoe gaat het nu met de auto????

alnova (0), 14 jaar geleden

De eerste Nissan dealer zit met z'n handen in z'n haar en stuurt mij naar een andere Nissan dealer. Die heeft 2 uur onderzoek verricht en geeft aan dat het in de motor zit. (Die 2 uren is het maximum dat Nissan Nederland vergoed aan dit soort onderzoek) Na een paar dagen wordt ik door die dealer gebeld en meldt mij dat het een producteigenschap is. Die 2e dealer was door Nissan Nederland gebeld met de mededeling dat hij dat moest zeggen!!!

Dus beide dealers geven aan dat er een trilling/resonantie in de motor zit, dus trek ik de conclusie dat ik gelijk heb. Maar, ....een reparatie van zo'n kleine trilling in het motorblok is moeilijk te vinden en een nieuw motorblok is kostbaar!

Volgende week woensdag gaat de auto weer naar de 2e dealer omdat de werkplaatschef er zelf naar gaat kijken.

Wordt vervolgt.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

En??????????

alnova (0), 14 jaar geleden

De auto is net terug van 2 dagen reparatie, één motorsteun was krom en is vervangen. (Vreemd dat ze dat bij de eerste Nissan Dealer niet gezien hadden!!!) Verder hebben ze minutieus de onderzijde afgezocht, naar wellicht een schade, omdat ik ergens tegen aan had kunnen rijden, maar niets gevonden. (en heb ook echt niets geraakt of zo....)
De trilling/resonantie zit er onverkort in, de werkplaatschef voelde de trilling ook duidelijk, zelfs in de passagiersstoel en gaat nu weer contact opnemen met de importeur.

Tot op heden heeft Nissan Nederland een bijzonder onbetrouwbare indruk bij mij achtergelaten en bij andere ook zoals hierboven vermeld staat. Ik hoop dat ze nu rationeel te werk gaan en met een oplossing komen, dan kunnen ze weer wat goedmaken!

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Kromme motorsteun????? Dat ze die bij de andere dealer niet gezien hebben kan ik denk ik wel begrijpen!

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Aandrijfassen. Ik heb dit al 4 keer aan de hand gehad. Heb mezelf de eerste keer ook wezeloos gezocht. Een andere dealer gaf mij de tip.

Ton

JEROEN5326 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja Ton heeft gelijk... het kan zomaar in een aandrijfas zitten.
Heb er zelf afgelopen week 2 op deze manier van de klachten afgeholpen..
Het was in beide gevallen de rechter as.

SUC 6
Jeroen

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Moest jij ook zelf het wiel uitvinden???? Ik heb een collegadealer gebeld ergens in Brabant en die gaf mij de tip.

Ton

paulmichiel (0) PRO, 14 jaar geleden

Hij trilt ook in neutraal dus aandrijfas is uitgesloten.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja dat hebben we ook gelezen ja. Maar ben jij bekend met dit probleem?

paulmichiel (0) PRO, 14 jaar geleden

Neen maar als de topicstarter schrijft dat hij in neutraal ook trilt dan lijkt mij de aandrijfas uitgesloten.......

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Tijdens het rijden in de neutraal blijft bij mij de aandrijfas nog steeds draaien.

paulmichiel (0) PRO, 14 jaar geleden

Ton ik begreep eruit dat als hij de motor BIJ STILSTAND op dat toerental laat draaien dat de boel dan ook trilt. Misschien dat de TS daar uitsluitsel over kan geven.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Nog steeds geen oplossing?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.