Nissan Primera: olielampje

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 103kw automaat

Bij deze wagen gaat soms tijdens het rijden het olielampje branden als je de motor dan een langere tijd stationair laat komt er een licht geluid aan de distributiezijde gaat het lampje uit is het geluid ook verdwenen na 3a4 seconden,kan dit de oliepomp zijn die het aan het opgeven is,of zit er een bypass ventiel achter de oliepomp die blijft hangen,kan de oliepomp uitgebouwd gebouwd worden zonder de motor uit te bouwen? deze auto heeft 235000km maar loopt perfekt

Roger10

Geplaatst door Roger10 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Zit er een origineel oliefolter op?? Heb laatst ook zo'n probleem gehad met een Note. Het lampje ging niet aan, wel rammelen bij de distributie. Ander oliefilter en klacht over.

Logisch dat het gaat rammelen als het lampje brand. Geen oliedruk geen spanning op de ketting. Oliepomp zit in het distributiedeksel. Succes met eraf halen.

Roger10 (0), 13 jaar geleden

Ik heb je raad opgevolgd en een nieuwe originele oliefilter gemonteerd ,toen ik de filter monteerde deed het probleem zich voor ,de wagen gestart olielampje ging uit ,eventjes terug aan ,ik vermoed tot het filter gevuld was en direkt terug uit,dus ik dacht probleem opgelost ,tot ik vandaag een telefoontje kreeg dat na 800km rijden het probleem zich terug voordeed,ik vertel dit maar om je te informeren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.