Nissan Terrano: olielekkage

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7 TDI

Mijn Nissan Terrano lekt olie. Een half jaar geleden ook al. Dit is met een onderhoudsbeurt verholpen. Maar nu begint hij weer te lekken. Waar kan dit aan liggen? Ik zou graag in contact komen met een goede en betrouwbare (Nissan)monteur die mij kan helpen dit soort ongemakken op te lossen. Verder is de auto top!

marlon37

Geplaatst door marlon37 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Terrano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo,

Waar kan dit aan liggen vraag je??

Een niet goed vastgezet oliefilter
Carterstop te vast gezet waardoor scheur in carterpan
Pakking van carterpan lek
Klepdekselpakking lek

Nou ja ga zo maar even door.

Moeilijk te zeggen vanachter een pc wat er lek is.

Kan je een plaats onder de auto aangeven waar je olie ziet liggen??

marlon37 (0), 13 jaar geleden

De olie ligt midden onder - precies achter de voorbanden. Er zit daar een soort balk met gaten erin. Daar lekt de olie naar beneden.
Er zit nu 5W40 olie in. Motor hiermee bijvullen? Er zit nog wel voldoende olie in....

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Zou de achterste krukaskering kunnen wezen. Kan het me zo even niet voor de geest halen. Het is alweer enige tijd geleden dat ik een Terrano op de brug heb gehad.

Als er genoeg olie inzit dan zou ik het nog maar niet bijvullen. Pas als hij bij het minimum komt. 5w40 is wel goed hoor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Terrano of stel zelf een nieuwe vraag.