Nissan almera: roestende dorpels van binnenuit

Bouwjaar: 1998

de auto van de buren heeft roestende dorpels. deze roest komt van binnenuit. nu heeft hij 6 jaar garantie op de carosserie maar hij zit er nu ongeveer 2.5 maand overheen. heeft hij nu nog recht op deze garantie.

ik hoor het graag.

groetjes,
martin.

mvdkant

Geplaatst door mvdkant (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

nee, hier zit geen seconde speling in, garantie is garantie, zit je er overheen dan is het afgelopen.

mvdkant (0), 19 jaar geleden

de auto heeft wel alle oh. beurten bij de dealer gehad en is op 10 juni apk gekeurd door de dealer. de dorpel MOET zijn opgevallen door de keurmeester omdat ze ook daar kijken bij de apk.
waarom wordt hier geen melding van gemaakt bij de garage?

gr.
martin.

Michel7773 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als de dorpel nog niet ver genoeg is doorgeroest word er geen melding van gemaakt op het rapport. Ik heb het zelf nog nooit meegemaakt bij een Almera. Ooit schade gehad?

mvdkant (0), 19 jaar geleden

nee, heeft geen schade gehad. de auto heeft ook geen spatlappen, misschien is er opspattend water in de dorpel teruchtgekomen en heeft zo zijn werk gezdaan.

patje kadettje (0), 19 jaar geleden

Wel vaker gezien ja,het begint heel onschuldig en dan ineens ga je er doorheen.De laatste Sunny's (N14) hadden het ook.
Gewoon het gebrek aan tectyl is het.

mvdkant (0), 19 jaar geleden

we zijn het nu aan het herstellen. schade valt gelukkig nog mee.

gr.
martin.

avla (0), 19 jaar geleden

Hoi, ik heb het zelfde probleem met mijn Almera uit 1996. Komt omdat de achterdempers op gevorderde leeftijd wat inzakken en zodat hij achterover gaat staan. En restwater blijft dan achterin de kokers. Maar ik zou wel graag willen weten hoe jullie dit herstellen, als dat mag, want ik heb er nu alleen maar dunne tectyl in gespoten. Je kan de dorpels eraf halen en dan kan je door de gaten daaronder spuiten. Let erop dat je daarna de afwateringsgaatjes weer doorprikt (satéprikker!)
Maar ja, de roestlaag zit daar nu onder. Misschien hebben jullie een betere manier?

Groeten, Arnold

MrHitman (0), 19 jaar geleden

Ik heb eentje uit 1996 en weinig roest. Klinkt wel als roest agv zout op de weg die ze in de winter strooien. Gewoon een paar dagen na strooien naar de wasstraat rijden om de onderkant schoon te spuiten.

Groetjes

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Mijn vrouw rijdt er 1 uit 1999 en ook die roest al bovengemiddeld. Auto heeft nooit schade gehad en staat bij geen gebruik binnen. Voorbalk roest al aardig (heb hem in de novorox gezet) en ook de achterschermranden beginnen al. Ook de felsnaden onder de motorkap, achter de grille en op dit soort punten zie je al wat roesten.

Ik heb ook nog een 96er Escort (die bekend staan om hun roest) en die heeft minder roestvorming dan de Almera.

Ik doe er niets aan, als hij doorgerot is dan is het tijd voor wat anders -:))

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.