Nissan Sunny: Schokkende motor

Bouwjaar: 1989

Mijn lieve sunny uit 1989 begint bij een laag toerental als een gek te stotteren. Zodra je gas geeft is er nik aan de hand, maar zuiing in z'n vier rijden is er niet bij. De voorwielen komen zowat al los van de grond.
Starten is geen probleem en de motot blijft ook gewoon lopen, maar het lijkt alsof bij een laag toerental de motor te winig brandstof krijgt.
Kent iemand dit probleem en is er een relatief simpele oplossing voor?
Alvast bedankt voor de reactie...

bubbink

Geplaatst door bubbink (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja Bart-Jan,

Ik denk dat de regelsproeier,die in je carburateur zit,vast of verstopt zit. DE manier om daar achter te komen is 'em aan een 4-gas tester te hangen en je co-gehalte te meten bij +/- 3500 toeren ; is je co dan hoog ( 7% of meer) dan is 'ie stuk en dient 'ie vervangen te worden. Het kan ook zijn dat je co (VOOR de katalysator) te laag is ; dan moet deze afgesteld worden.
Het zou ook nog kunnen dat er een vacuumleiding lek is; beweeg alle slangetjes en luister of 'et gaat sissen.

suc7, Jeroen

mark7253 (0) PRO, 18 jaar geleden

is denk ik nog type n13 bougiekabels contr. zal wel over slaan . kan je doen door er met bloemenspuit op spuiten dan zie en hoor je het wel vonken.

bubbink (0), 18 jaar geleden

Ga het dit weekend even proberen, alvast bedankt voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.