Nissan Terrano Iii: Slecht starten

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7tdi

sinds 3 maanden ben ik in het bezig van een nissan terrando 2.7 tdi en nu begint hij sinds enkele dagen kuren te krijgen.
Dat wil zeggen. De nissan wil niet starten/aanslaan sochtends bij de koude start. Eerst even gloeien dan starten. Maar slaat niet aan. Na diverse pogingen slaat hij dan aan en dan komt er een vrij grote hoeveelheid rook uit de uitlaat. Grijs (blauw weet ik niet zeker) met een beetje zwart er doorheen.

Weet iemand hoe dit kan komen? verstuivers/gloeispiralen of iets dergelijks?

Ik heb nog garantie op de auto. De auto heeft bij mij geen zwaar werk. Geen trailers of rijden op terrein rijden. Hij is van de eerste eigenaar. Mag dit gebeuren met zo'n jonge auto? Zou er iets gebeurd zijn in het verleden? Voordat ik met de auto bij de garage kom wil ik graag een beetje meer informatie inwinnen vandaar mijn vraag.

Bedankt.

patrickvdv

Geplaatst door patrickvdv , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

jan T PRO, 15 jaar geleden

nou patrick het kan zijn dat er een gloeibougie stuk is maar laat in eerste ionstantie het storinggeheugen uitlezen en daarna de gloeibougies controleren de volgende stap is controleren op lucht in het brandstof systeem.

groetjes jan.

Nissanwielmonteur PRO, 15 jaar geleden

Geef eens wat meer info over de auto zelf. Zit er een electronische brandstofpomp op of is het nog zó een met gaskabel. Ik denk namelijk niet dat het bouwjaar 2007 is dus we kunnen nog alle kanten op. Wat is de kilometerstand???

Als het een electronische pomp is dan is het goed mogenlijk dat deze inwendig kapot is en dan moet er een ruilpomp opgezet worden.

Ton

patrickvdv, 15 jaar geleden

Bedankt voor je reactie jan..

Jij ook Ton. Het betreft een nissan van 2002 en de km stand is 85000

Mag een gloeibougie zo snel al kapot zijn? Als het een gloeibougie is die het veroorzaakt?

Ik zal in ieder geval contact proberen op te nemen met de 1ste eigenaars om te kijken wat die mensen allemaal van de auto weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Terrano of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.