Nissan Micra: Slecht startende nissan micra (K12, 1.5 dci, diesel, 2004)

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 DCI

2 jaar geleden starte mijn Nissan micra slecht in de winter, ik heb toen een andere accu gekocht en het problem was verholpen.

Nu had ik het idee dat de laatste tijd mijn micra al wat slechter starte, maar vanmorgen kreeg ik hem bijna niet aan de praat, heb zeker 7 volle seconde de start motor rond moeten laten draaien voordat hij aan wilde, ik hoorde ook dat de start motor er moeite mee had en maar langzaam rond draait.

Nu zie ik op h-base dat er eventueel ook een 71ah accu in past (zit nu een 60ah in). Is dit een optie of kan er iets anders aan de hand zijn?

De laatste maand maak ik overigens wel weinig lange ritten, hooguit een paar minute (kan het zijn dat de accu niet voldoende kan opladen hierdoor?)

MicraDude

Geplaatst door MicraDude (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 11 jaar geleden

Waarom laadt je de batterij dan niet eens op? Zo moeilijk is dat toch niet.
Gloeien de gloeibougies nog? Laat eens meten.

MicraDude (0), 11 jaar geleden

Het ligt in iedergeval niet aan de afstand, vrijdag gereden:
- 30 minuten
- 45 minuten
- 45 minuten

dat zou voldoende moeten zijn om de accu goed vol te krijgen, als de motor aan staat krijgt de accu ook 14volt, dus dat zou het probleem ook niet moeten zijn.

vanmorgen starte de auto ook weer slecht, hoe kan ik die gloeibougies nameten?

Overigens start hij wel goed als hij een tijdje uit heeft gestaan (bv een uurtje ofzo)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.