Nissan Patrol 1999: Start zeer slecht

Bouwjaar: 1999

Goeieavond mensen

Ik heb een Nissan patrol uit 1999 het is een 6 cilinder 2.8 liter met intercooler . De patrol startte al sinds ik de auto kocht als ie koud was vrij slecht , gepaard met blauwe rook . Als de auto eenmaal liep liep die als een zonnetje . Ik had het vermoeden dat het de gloeistiften waren dus heb deze laten vervangen bij een garage en er waren inderdaad 2 van de 6 gloeistiften defect. Er zitten nu 6 gloednieuwe gloeistiften in maar het rare is ….. de auto start nog veel beroerder als dat ie al deed soms duur het wel 2 minuten voordat hij aanslaat gepaard met zeer veel zwarte rook en onverbrande diesel . Ik heb geprobeerd om langer voor te gloeien maar ook dit helpt weinig tot niets . Ik krijg wel spanning op de gloeistiften als ik het contact omdraai . Mijn vraag is wat zou dit kunnen wezen? Ik zit er zelf aan te denken dat ze misschien de verkeerde gloeistiften hebben gemonteerd bij de garage? Want het is wel apart dat de auto met 2 defecte gloeistiften beter startte als met 6 hagelnieuwe toch? of kan het een ander probleem wezen? Alvast bedankt voor jullie advies groeten Dirk

Blubberrubber

Geplaatst door Blubberrubber (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Patrol? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (2665) PRO, 4 jaar geleden

Je hebt voor een zelfontbrander voldoende compressie eindtemperatuur nodig , gloeisysteem dient goed te werken en daarbij moet de motor voldoende snel rond gaan en compressie hebben en verstuivers en klepspeling en brandstofdruk dienen in orde te zijn.
Gloeistiften , verkeerd kan natuurlijk .
Wat is de onderhouds situatie ?
Zoals hierboven geschreven zijn er wel een aantal dingen te controleren.

    inderdaat heeft deze een aluminium klepdeksel eerst kleppen contr en wat betreft de gloeiers als je imitatie in zet zijn de gloeipunten vaak dikker als orgineel kunnen warmte nie kwijt en weer snel kapot - mark7253 (0) PRO, 4 jaar geleden

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Veel zwarte rook kan ook door de turbo worden veroorzaakt.Ik heb dat met Kia sorento gehad .De slang was gescheurd.De straat stond zwart.
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Patrol of stel zelf een nieuwe vraag.