Nissan Terrano Iii: terrano 2.7i verliest koelvloeistof

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7 tdi

Hallo,

Vanochtend zag ik een plasje koelwater onder mijn terrano liggen. Het lijkt achter de grote ventilator weg te komen (die achter de radiateur zit). Volgens mij zit hier de waterpomp(?). Kan het zijn dat de pakking hiervan lek is, of is het logischer dat de pomp zelf stuk is / lekt via de as?

Graag tips!

Alvast bedankt,
Rik.

Tukkerrik

Geplaatst door Tukkerrik (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Terrano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (10) PRO, 15 jaar geleden

rik als een waterpomp lekt is het bijna altijd via de keering van de as en nooit de pakking tenminste als er niet mee geknoeit is dus je kan er van uit gaan dat de waterpomp aan vervanging toe is.

groetjes jan.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,

Ik hoop voor je dat het de waterpomp is en niet de pakking die zich tussen de achterkant van het distributiehuis en het motorblok bevind. Dat is een stevig klusje.

Succes ermee.

Ton

Tukkerrik (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor de tips!

Ik bedoelde de pakking van de waterpomp zelf. Het water komt niet uit de pakking die jij (Ton) bedoelt. Ik heb ondertussen de pomp er al af. Morgenvroeg een nieuwe regelen.

Nog even een ander vraagje, is het nodig/verstandig om bij het monteren van de nieuwe pomp en pakking ook nog vloeibare pakking te gebruiken?

Groeten Rik.

jan T (10) PRO, 15 jaar geleden

nou rik dat is in principe niet nodig.

groetjes jan.

Tukkerrik (0), 15 jaar geleden

Gisterochtend nieuwe pomp opgehaald en gemonteerd (zonder vloeibare pakking).
Lekkage is over en alles doet het weer zoals het hoort!

Nogmaals bedankt voor de hulp,

Groeten Rik.

jan T (10) PRO, 15 jaar geleden

kijk rik dat wordt dan weer gezellige een stukje rijden.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Terrano of stel zelf een nieuwe vraag.