Nissan primera: tik bij koude start

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

bij koude start tikkend geluid, klepstoters en ketting spanner zijn reeds vervangen maar geluid zit er nog steeds in. na 10 seconde draaien is het geluid weg, motor is ook reeds gespoeld met motor flush.
als er iemand 'n idee heeft hoor ik dit heel graag !
alvast bedankt.

groet michel

michel van minkelen

Geplaatst door michel van minkelen (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Santa (0), 17 jaar geleden

Heb je wel motorolie van de juiste specificatie erin gedaan?
Hoe is dit geluid ontstaan? Is het er altijd al geweest of is er aan gesleuteld?

michel van minkelen (0) PRO, 17 jaar geleden

goedemorgen claus,

het probleem is er altijd al geweest sinds de auto in onderhoud is bij ons. alleen bij ons is de kop eraf geweest i.v.m. koelvl. lekkage.
ik heb nog geen oliedruk gemeten. olie is wel al diverse malen vervangen incl. het juiste originele filter (ken het probleem van de 2 verschilende type filters).

Santa (0), 17 jaar geleden

Heb je ook al eens geprobeerd om met zo'n stethoscoop het geluid te traceren? Je kunt dan wellicht onderscheiden of het geluid uit de cilinderkop wegkomt danwel uit het blok zelf.
Ik ga er vanuit dat het NIET van buiten het blok komt...?

Is er ook verschil wanneer je synthetische olie gebruikt welke dunner is?
Omdat het tikken na 10 seconden ophoudt krijg ik toch de indruk dat dit met oliedruk heeft uit te staan, temeer omdat het probleem bij een warme start niet aanwezig is.
Het lijkt erop dat de hydraulische stoters de olie niet vasthouden danwel dat het te lang duurt voordat de olie de stoters bereikt heeft. Dit kan doordat er een verkeerde soort olie(danwel filter) in zit, doordatde hydr. stoters niet goed (meer) werken of door een versleten oliepomp waardoor de oliedruk te laag is en het te lang duurt voordat de olie bovenin het blok aankomt.
Is de kop ook al eens los geweest VOORDAT de auto bij jullie in onderhoud kwam?
Het zou namelijk theoretisch ook nog kunnen dat er een verkeerde koppakking gebruikt is waardoor de oliestroom belemmerd wordt.
Wat is de km. stand van de auto?

michel van minkelen (0) PRO, 17 jaar geleden

ik weet niet of de kop al eens eerder los is geweest. km stand is 65.000 km. geluid komt echt uit de motor, en niet van buiten. zodra ik tijd heb om ermee verder te gaan ga ik gelijk oliedruk meten. dit is namelijk van belang om verder te komen met diagnose stellen. ik houdt je op de hoogte Claus, alvast bedankt....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.