Nissan Terrano Ii: Tips bij toekomstig gebruik in land met veel woestijnzand en hit

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7Tdi (Spaans)

Ik vertrek binnenkort naar een Noord-Afrikaans land, waar temperaturen van 50 graden gehaald worden en zandstormen voorkomen. Bovendien zal ik daar niet zo makkelijk aan onderdelen kunnen komen.

Het zou fijn zijn als ik wat tips zou kunnen krijgen waar ik aan moet denken om hier in Nederland nog even aan mijn auto te laten controleren of aan spullen mee te nemen. Zelf had ik gedacht aan luchtfilters, brandstoffilters, pollenfilters, een luchtmassameter, remblokjes, schijven en schoenen achter en rondom nieuwe schokdempers.

Alvast mijn dank voor het meedenken!

Groeten,
Richard

richielion

Geplaatst door richielion , lid sinds 12 jaar geleden

3 Reacties

moderator PRO, 12 jaar geleden

Wellicht nog: slangklemmen, tyraps, isolatietape, paar bussen motorolie en koelvloeistof, remvloeistof, spanningzoeker, zekeringen, stuk draad.......???

Nissanwielmonteur PRO, 12 jaar geleden

Misschien is het handig om de radiateuren van vuil te ontdoen en een andere thermostaat te monteren

richielion, 9 jaar geleden

Een tip voor Soedan: gewoon niet naar toe gaan! Geen garages, geen onderdelen te verkrijgen. Tenzij je je auto daar door lui die zich "garage" noemen wilt laten verkrachten. Ik zal de details besparen, het is één en al verschrikking. Tnx voor de tips, maar motorolie, zekeringen, tiewraps, slangklemmetjes heb ik uiteraard standaard in de auto liggen, waar ik ook ben.

Radiatoren waren van vuil ontdaan, maar zijn binnen 2 dagen door het fijne zand weer dicht, net als alle filters. Thermostaat heb ik er uiteindelijk uitgelaten.

Meest handige om te hebben gedaan is om gewoon veel onderdelen mee te nemen (remschijven, luchtfilters, etc. het rijtje dat ik had gemeld zijn eigenlijk allemaal de auto in gegaan binnen de 2 jaar dat ik er was).

Nogmaals, beter de dingen zelf doen, van officiële garage tot "het mannetje" op de hoek: ze verbouwen allemaal jouw auto tot een niet werkend hopeloos hoopje onderdelen en weten niet meer hoe het in elkaar moet.

Groetjes!
Rich

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Terrano of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.