Nissan Note 2014: Turbo problemen

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: HR12, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 72

Sinds 2 jaar in het bezit van een Nissan Note DIG-S. Aan het begin kon ik heel fijn versnellen door het gas door te drukken tegen de bodem waardoor er een turbo (injectie) ontstond. ongeveer 1 jaar geleden brand het lampje service op mijn dashboard, maar kan de dealer niks vinden. De dealer geeft wel aan dat het iets met de turbo is en zodra het lampje weer aangaat ik terug moet komen. Helaas werkt de functie van het versnellen door het gaspedaal verder in te trappen niet meer. Heeft iemand hier een oplossing voor?

van Deventer

Geplaatst door van Deventer (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Note? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Aan de turbo kan het niet liggen, want die zit er niet op. Deze motor heeft een supercharger. Het verschil is dat een turbo door uitlaatgassen word aangedreven en een supercharger door een riem vanaf de krukas.

Er kan een probleem met de supercharger zijn of een probleem met de aandrijving daarvan.
Ook kan er een probleem zijn met de sensor die de stand van het gaspedaal meet.
Een dealer zou dit moeten kunnen vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Note of stel zelf een nieuwe vraag.