Nissan Primastar 2008: vast zitten remcilinder ??

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 84

beste sleutelaars,

Ik wil bij Nissan Primastar de achterrem schoenen vervangen.
Ik heb alles los gehaald en wil nieuwe schoenen plaatsen maar krijg de remcilinder niet bewogen, niet ingedrukt. Het lijkt of de cilinder vast zit. Is dit normaal?? Remcilinders moeten normaal gesproken toch met een tang ingedrukt kunnen worden zodat er meer plaats is voor nieuwe remmen er tussen te kunnen plaatsen. Is er iemand bekend met Nissan Primastar achterremmen?

lieshout

Geplaatst door lieshout (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primastar? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1565) PRO, 2 jaar geleden

Ja bij remtrommels wel , bij schijfrem niet , daar moet je ze indrukken en tegelijk rechtsom draaien , gaat beter met speciaal terugstel gereedschap.

    Hallo Kaleido,
    Bedankt voor de reactie. Heb je misschien een afbeelding van het terugstel gereedschap. Blijft de cilinder dan op een plaats vast of gaat deze al draaiende een beweging ingedrukt maken.

    groet Lieshout - lieshout (0), 2 jaar geleden
    Beste Kaleido,
    Ik zie nu wat je bedoeld. Ik ga het gereedschap aanschaffen. Tijdens het draaien gaat de cilinder de ingaande beweging maken. Zit er nog verschil in rechts of linksdraaiende? Ik zie dat sommige sets met 1 spindel aangeboden worden , maar er zijn ook sets met 2 spindels dus links en rechtsdraaiende. Wanneer gebruik je de rechtsdraaiende en wanneer de linksdraaiende - lieshout (0), 2 jaar geleden

kaleido 1 (1565) PRO, 2 jaar geleden

We hebben het hier dus over schijfremmen , het lukt ook met een lijmtang en een waterpomptang , lijmtang over de klauw heen zetten , dopje in de cilinder doen , lijmtang onder spanning zetten en met de waterpomptang de cilinder draaien rechtsom dan de lijmtang onder spanning houden dan gaat de cilinder naar binnen.
Anders even Google gebruiken , wielremcilinders terugstelgereedschap.

kaleido 1 (1565) PRO, 2 jaar geleden

Deze zijn beide rechtsom

lieshout (0), 2 jaar geleden

Beste Kaleido,
Ik ga het morgen proberen met lijmklem en waterpomptang. Mocht dit niet goed gaan, ga ik alsnog het gereedschap aanschaffen. Heldere uitleg, bedankt.

    Hallo Kaleido,
    Het is idd rechtsom. Ik heb deze klus toch met terugdraai gereedschap gedaan en dat lukte goed. De spindel is niet linksom zoals jokertje mij vertelde . Bedankt nog voor de juiste informatie. Het probleem is hierbij opgelost. Groet Lieshout - lieshout (0), 2 jaar geleden

kaleido 1 (1565) PRO, 2 jaar geleden

Zorg dat de stofhoes los zit om de cilinder anders draai je hem de nek om , Geen wd40 of ander smeermiddel gebruiken , vaseline of ander neutraal smeermiddel , ook geen gewoon vet , desnoods een beetje dreft .

jokertje (75) PRO, 2 jaar geleden

Had van de week toevallig een primastar met remblokken vv achter... deze moet je links ,linksom draaien ... er staat ook een pijl gegoten op de remkkauw

    Hallo Jokertje,
    Dit linksom draaien lukt dus niet met rechtsdraaiend gereedschap.. Bij het gereedschap is de spindel met rechtse draad. Of is er dan ook gereedschap met linkse draad ? - lieshout (0), 2 jaar geleden
    Hallo Jokertje,

    Bij mijn Primastar was het toch rechtsom. Met terugstel gereedschap is het goed gelukt - lieshout (0), 2 jaar geleden

lieshout (0), 2 jaar geleden

Hallo Jokertje, Dit linksom draaien lukt dus niet met rechtsdraaiend gereedschap.. Bij het gereedschap is de spindel met rechtse draad. Of is er dan ook gereedschap met linkse draad ?

lieshout (0), 2 jaar geleden

Hallo Jokertje, Dit linksom draaien lukt dus niet met rechtsdraaiend gereedschap.. Bij het gereedschap is de spindel met rechtse draad. Of is er dan ook gereedschap met linkse draad ?

jokertje (75) PRO, 2 jaar geleden

Ja met een linkse spindel.... in geval nood kun je het met een lijmtang en dan voorzichtig met de waterpomp tang linksom draaien en heel goed op t stof hoesje letten

check

Beste antwoord, geplaatst door lieshout (0), 2 jaar geleden

Kaleido en jokertje,

Bedankt voor de reactie’s. Het is gelukt met rechtsomdraaiend gereedschap.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primastar of stel zelf een nieuwe vraag.