Nissan Almera: Verlies vermogen als de motor warm is.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Hoi iedereen,

Mijn net aangekochte Nissan geeft helaas nu al problemen. Mijn Nissan is vermoedelijk gebruikt als stadauto en heeft erg weinig kilometers gemaakt voor zijn bouwjaar. Toen we de Nissan hadden opgehaald bij de garage bleek om de weg terug dat de Nissan vermogen verloor. We zijn gelijk doorgereden naar de garage waar wij onze auto's in onderhoud hebben. Na het uitlezen bleek dat de luchtmassameter defect was. Die hebben wij direct keurig vervangen.
Helaas is het probleem niet opgelost en lijkt het probleem erger te zijn geworden. Als ik ongeveer 20 minuten in de auto rijd, dan begint hij te schudden en veel geluid te maken. Ik merk ook direct dat ik vermogen verlies en zachter ga rijden. Gas bij geven werkt averechts, dus dan ga ik nog zachter rijden. Toen dat de eerste keer gebeurde toen heb ik de ANWB gebeld. Die vertelde mij dat hij (toen inmiddels al afgekoeld) gewoon op 4 cilinders rijdt en dat de uitlaat niet verstopt is. Toen ik terug naar huis reed, reed hij als een zonnetje. Daarna heeft de auto een grote beurt gehad, maar zoals verwacht is het probleem daarmee niet opgelost. Na een tweede keer stilstaan en wachten op de ANWB, heeft de ANWB mij geadviseerd om de bobines te vervangen, omdat hij geen andere mogelijkheid zag. Ik heb braaf alle bobines vervangen door (tweedehands) bobines. Na mijn testrit bleek al snel: het probleem zit er nog steeds. Drie verschillende mensen hebben de Nissan uitgelezen, maar er is geen storing meer in te vinden.
De auto staat nu bij de garage maar ik ben bang dat de universele monteur geen oorzaak kan vinden.
Heeft iemand hier misschien ervaring mee of een mogelijke oplossing op mijn probleem??
Hulp is zeer gewenst!!

Sherine

Geplaatst door Sherine (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

AdeJong (0), 9 jaar geleden

Geen directe oplossing maar ik zou eens naar een echte Nissan garage gaan en daar uit laten lezen.
Ik heb met mijn Nissan ook eens problemen gehad die bij een universele garage bij uitlezen geen melding gaf maar bij de Nissan garage wel.
Ik heb zo'n vermoeden dat Ton (mits niet op vakantie) ook nog wel even een reactie zal geven :p

Nissanwielmonteur (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik zit het net te lezen Ad. En al had ik wel vakantie dan lees ik nog steeds mee.


Ik heb zo ook even geen idee.

Qua inhouden en lawaai dacht ik eerst aan een te laag olieniveau. De klepversteller aan de nokkenas kan dan gaan ratelen en dat kan ook weer schokken veroorzaken.

AdeJong (0), 9 jaar geleden

Ook na de grote beurt had hij het probleem nog, dus te weinig olie zou dan niet meer moeten kunnen.
Een deel van het probleem komt me bekend voor (bobines en lmm) maar die zijn vervangen.
Ik ben geen monteur maar zouden de bougies misschien van invloed kunnen zijn als die te slecht/oud zijn?

Sherine (0), 9 jaar geleden

Hoi hoi alvast bedankt voor het meedenken!
Bougies zijn met de grote beurt ook vervangen. Ook is het oliepeil goed. En lawaai komt als de auto vermogen verliest. Ik rij dan altijd maar weer terug naar huis, omdat ik altijd grote afstanden rijd. Ik rij dan op de provinciaalse weg 80 in zijn 3, zodat ik geen gevaar vorm voor de rest van het verkeer.
Ik zal morgen de Nissan ernaar laten kijken. Ben echt ten einde raad omdat ik die auto nodig heb om bij mijn stage te komen...

Nissanwielmonteur (0) PRO, 9 jaar geleden

En?????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.