Nissan X-Trail: vermogen verlies

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dci

hallo,

al enige tijd heeft mijn x trail soms last van vermogen verlies. soms gaat het dagen goed, geen enkel probleem. maar dan merk ik bij het starten een duidelijk minder vermogen (noodprogramma?). ik krijg dan geen enkel signaal op het dashboard en koude of warme start maakt niet uit. als het probleem zich voordoet dan doe ik de moter uit en start opnieuw. dan rijd de auto weer als vanouds. maar het is dan wachten op de volgende keer. de Nissan garage weet er eigenlijk geen raad mee.
wie o wie kan mij helpen???
mvgr,
johan

jossokkie

Geplaatst door jossokkie (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 9 jaar geleden

Scv-klep al laten controleren?

jossokkie (0), 9 jaar geleden

Ton, bedankt voor je snelle reactie. wat is een scv klep precies en het is dan toch raar dat ik daar geen foutmelding van krijg? word het na verloop van tijd erger en wat is dan het gevolg?
alvast bedankt voor je antwoord

Nissanwielmonteur (0) PRO, 9 jaar geleden

Om kort te gaan regelt de scv-klep de druk in het diesel injectie systeem.
Deze klep kan vervuild raken en daardoor minder goed functioneren.

jossokkie (0), 9 jaar geleden

duidelijk verhaal. ik keek net op de factuur van de garage (auto was vorige week ter reparatie), en inderdaad, het scv-ventiel is vervangen. helaas zonder het gewenste resultaat. heb je nog meer goede ideeen?

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Is er uitgelezen? Zo ja, welke foutcode kwam er uit?

jossokkie (0), 9 jaar geleden

ja er is uitgelezen maar de foutcode staat niet op de factuur enkel dat de code betrekking heeft op de dieselpomp. het dieselfilter is ook vervangen. na deze vervanging was er geen foutcode meer. maar het probleem is nog steeds hetzelfde.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Hmm, dat is jammer. Zonder foutcode is het een stuk moeilijker om de oorzaak te achterhalen.

jossokkie (0), 9 jaar geleden

dat is zo, maar het schijnt dat na vervanging van bovengenoemde onderdelen dat er dan geen foutcode meer te zien is terwijl het probleem nog steeds hetzelfde is. volgende week moet de auto weer naar de garage, eens kijken wat er dan uit de hoge hoed komt.

jossokkie (0), 9 jaar geleden

vandaag is de scv-klep weer vervangen. de eerste vervanging functioneerde niet naar behoren, volgens de garage. we wachten het af..... in de tussentijd wil ik een ieder bedanken die over mijn probleem heeft nagedacht of heeft gereageerd. ik houd jullie op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.