Nissan Terrano: Witte rook en koelwaterverlies

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Deze auto rijdt in Africa rond en klant vraagt ons om hulp. Witte rook uit de uitlaat en men had brandstoffilter vervangen en tank gereinigd.

Ik adviseerde om eens het koelwater nivo te checken aangezien witte rook op water duidt en niet zozeer op olie of brandstof.

Blijkt dat men inderdaad koelwater moest bijvullen en dat de auto verder goed draait, maar witte rook blijft uit de uitlaat komen.

Koppakking of cilinderkop gescheurd is mijn eerste gedachte, maar zijn er monteurs met ervaring in deze motoren die weten of er nog een andere mogelijke oorzaak is (bv koeling van andere componenten als egr-klep oid?)

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (115) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Terrano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

apalracer (0) PRO, 10 jaar geleden

heeft hij op verkeerde brandstof gelopen ????

Siem Bijman (115) PRO, 10 jaar geleden

Zou kunnen, maar volgens zeggen niet, (al ken ik de brandstofkwaliteit van Nigeria niet). Maar dat verklaart niet met koelwaterverlies toch?

almeran16 (0) PRO, 9 jaar geleden

Heeft de Terrano en een EGR koeler? Deze willen inwendig nog wel eens gaan lekken. Heb ik ook eens gehad met een X-Trail

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Terrano of stel zelf een nieuwe vraag.