Nissan Terrano Ii: zeer hoog olieverbruik

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,7

Mijn terrano verbruikt zeer veel motorolie (1l per 100 km). Het lijkt erop dat deze motorolie via de carterontluchting in de inlaat van de turbo komt. Het blok zelf is dicht, zweet niet en de topsnelheid wordt eenvoudig gehaald. De werking van de carterontluchtingsklep (olie / damp afscheider) kan ik niet beoordelen. Mij lijkt deze druk aan de hoge kant. tevens ontstaat er een plasje olie aan de luchtinlaatzijde van de turbo.
Is de relatief hoge carterdruk normaal en/of zijn er andere oorzaken aan te wijzen voor het extreme olieverbruik? De auto is net gekocht en heeft circa 6 maanden stil gestaan. Wie weet de oplossing.

Groeten Jurjen

hbaas

Geplaatst door hbaas (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Terrano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Wist je van dit hoge olieverbruik? Anders is dit een verborgen gebrek en reden om de koop te ontbinden.

hbaas (0), 14 jaar geleden

Ik wist niet van dit hoge olieverbruik. De auto is voor onderzoek bij de verkoper. Het lijkt alsof de olie uit de teruglooppijp naar het carter opgedrukt wordt en via de turbo aangezogen en verbrand wordt.
bedankt voor je reactie.
Jurjen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Terrano of stel zelf een nieuwe vraag.