Opel Zafira 2000: 1.8 zafira elegance hoog olieverbruik

Bouwjaar: 2000

Hallo en wie heeft er nog een nuttige paardenmiddel?

Mijn Zafira heeft van het begin af aan een veel te hoge olieverbruik, toen ik hem net kocht 4 jaar geleden verbruikte de opel 1 op 750 km met de originele olie die erin hoort 5w15 synt.
Op verzoek van opel NL heb ik er daarna 0w5 fullsynt. er in gedaan maar het verbruik liep naar 1 op 500 km, dit werd echter een te kostbare zaak nu heb ik er dikkere olie in 15w40 synt. het verbruik is wel terug gelopen naar 1 ltr op 1500 tot 2000 naar gelang er snelweg km inzitten hoe meer snelweg km des te hoger het verbruik(waaschijnlijk door warmte olie en viscoviteit) daarvan, nu begint de opel ook nog eens koelwater te verbruiken 1 ltr in het jaar, ik kan geen olie ontdekken bij het koelvloestof reservoir en of andersom, wie heeft er hier een oplossing voor??
ps km stand toen ik hem kocht 45.000 km na 4 jaar staat hij op 90.000 km gemiddeld rijverbruik zo'n 12.500 km in het jaar.

groet hein

Heinonline

Geplaatst door Heinonline (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mistral (0), 18 jaar geleden

Dit hoge verbruik wordt waarschijnlijk veroorzaakt door versleten olieschraapveren of slechte afdichting van de klepgeleiders. Kun je aan de bougies niet herkennen of er 1 boosdoener tussen zit? Je zou als eerste de hoedjes van de klepgeleiders kunnen vervangen dat is nog niet zo'n grote ingreep als de olieschraapveer vervanging. Maar goed, 1 op 2500km wordt nog aangehouden als acceptabel. Dus aan jou de keus.

Heinonline (0), 18 jaar geleden

alle bougies zijn vet dus dat zou betekenen dat ze dan alle veren versleten zijn?

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

motorreiniger van forte gebruiken, je heby klemmende zuigerveren, is bij de vorige eigenaar misshien de distr.riem gesprongen? (vervormde zuigerbodem)

Michiel7811 (0), 18 jaar geleden

Je zat bij aankoop van de wagen toch nog dik binnen de fabrieksgarantie van Opel. Daar hadden zo TOEN toch iets aan kunnen doen? Er had op kosten van opel een revisie moeten plaatsvinden, en dit had je kunnen afdwingen! Misschien kan het nog steeds wel omdat je opel immers tijdig geinformeerd had. Ik raad je aan uit te zoeken wat nu nog je rechten zijn.
M

Heinonline (0), 18 jaar geleden

Dat had ik ook afgedwongen maar Opel NL kwam met de opmerking 1 ltr olieverbruik op de 650 km is acceptabel, heb ik bj de garage een oliestaat laten maken kwam de auto op een verbruik van 1 op 750 km daarna een second opinion bij een andere opel dealer daar kwam ik op 1 op 700 km, en dat is voor Opel NL acceptabel, ik heb de anwb en de bovag er ook op gezet maar kunnen niets doen!

heb ik weer,

elk jaar ca 8 ltr olie erbij gooien lijkt me toch het goedkoopste

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.