Opel :

Harro

Geplaatst door Harro (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

CO afstellen kan niet bij deze motor. CO wordt door de computer geregeld aan de hand van signalen van o.a. de lambdasonde.
Mogelijkheden: Bobine, brandstofdruk, lekkende/vervuilde injector(en), valse lucht op inlaat of uitlaat of een sensor die een verkeerde waarde afgeeft (Koelwatertemperatuur, Luchtmassameter).
Toch maar weer uitlezen en eerst waardes van sensoren controleren en weer CO meten met 4-gas meter.

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

helemaal schokvrij zul je de x20se motor waarschijnlijk nooit krijgen want doordat er een EGR-klep op zit schokt deze basismotor altijd iets en de prestaties van deze motor zijn ook niet bijzonder. maar het is wel een betrouwbare motor!

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

is er geen mogenlijkheid tot afdoppen van de EGR bij de x20se motor.

aangezien dat wel kan bij de x20xev etc etc

Willem

Harro (0), 18 jaar geleden

Waar zit die EGR eigenlijk? En kan ik die zelf schoonmaken of ''afdoppen''?

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

EGR zit op het inlaatspruitstuk gemonteerd en er zit een vacuum/electrisch bedieningsgedeelte op!(in het midden van het spruitstuk) hij zit met twee bouten bevestigd maar volgens mij wordt de werking van de klep wel in de gaten gehouden door de ecu en daarom zou je bijvoorbeeld een pakking met een kleiner gat kunnen maken om de werking niet helemaal af te sluiten.
succes!!!

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ow ik heb bij mijn vectra v6 gewoon een dichte pakking geplaatst van 3mm dik, dat zou ik eerst proberen zodat ie helemaal afgesloten is, wel de stekker erop doen zodat de controle functie werkt.

deze Motor heeft geen inlaatdruk sensor, maar een airflow meting, dus werking via vacuum wordt niet gekontroleerd.

Willem

rudi10551 (0), 18 jaar geleden

ik heb dit probleem gehad bij een omega 2.0 van '94 hij liep wel op gas. Zeer slecht optrekken en veel brandstof verbruik. Maar met een km stand van bijna 3 ton werd mij verteld dat de kleppen waren ingebrand en vervangen moesten worden. Niet gedaan, gewoon verkocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Overig of stel zelf een nieuwe vraag.