Opel Corsa: Aanslaan, afslaan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: X12XE

Hallo, ik heb het volgende probleem: Auto loopt op gas, maar niet op benzine. Bij het starten slaat de motor aan en direkt weer af. De inlaat vol benzine gegoten, motor loopt net lang genoeg om op gas op te pakken en loopt vervolgens perfect op lpg. Ik heb een hele lading storingscodes: alle injectoren, egr, lambda sonde, luchtmassameter, actiefkoolfilter, diagnoselamp (wordt waarsschijnlijk onderbroken op lpg) en een foutcode op verkeerde sleutel/verkeerd signaal startonderbreker. Ik heb twee sleutels, maakt geen verschil.
Het betreft een corsa b met een koltec G3 installatie. Volgens mijn onderbreekt de opel-computer direkt na het starten de brandstofpomp en de injectoren. Bezinedruk heb ik gemeten die is goed. Door verbinden van het brandstof relais werkt niet. Pomp draait dan wel, maar de motor slaat nog af.
Mijn vraag hoe reageert deze auto als de sleutels of startonderbreker defect zijn? Klopt het dan dat de auto wel aanslaat op benzine, maar direkt weer afslaat? En kan het zo zijn dat de auto wel op lpg draait?

Alvast bedankt.

Hilbrand Bos

Geplaatst door Hilbrand Bos (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

timhoeks2 (0) PRO, 17 jaar geleden

dat van lpg weet ik niet. het is wel zo dat als je startbl. problemen hebt de motor heel ff aanslaat en vervolgens stil valt. klinkt als sleutel dus. misschien werkt de reserve?

Hilbrand Bos (0) PRO, 17 jaar geleden

Startonderbreker en de sleutels opnieuw laten programeren, en het probleem is opgelost.
Tim, bedankt voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.