Opel Vectra: ABS lampje brand en een scheur in de krukas sensorkabel

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 - 16V c20XE

Beste leden,

Ik heb een Vectra-A model 2000 met een 2.0-16V motor met een raar volgende probleem van het ABS-remsysteem. Als ik het contact aanzet gaat het ABS controle lampje aan en daarna weer uit (wat normaal is) maar af en toe na ongeveer 5 sec komt het lampje weer terug en dan gaat hij aan en uit net een soort knipperlicht effect. Dit gehele voorval gebeurt niet vaak. Wat wel vaak gebeurt is wel dat tijdens het rijden het lampje aan en dan weer uit en dan weer aan springt wat ik heel raar vindt. Als het lampje aansrpingt dan is dat een fractie van 2 sec. en als het uitgaat misschien wel 10 sec.
Ik heb het volgende al gedaan om het probleem weg te krijgen:
1. Heb het al laten uitlezen door de Opel-garage en ze konden geen storings-melding vinden in de auto.
2. Heb de zekering vervangen maar het hielp niets.
3. Heb de relais bij het ABS-unit vervangen wat ook niets hielp.
4. Heb een test ABS-test gedaan (na een regenbui op een grasveld gereden en dan op de rem) waaruit blijkt dat de wielen gewoon blokkeren dus dat het ABS-systeem niet werkt.
5. Alle 4 de wielen hebben hetzelfde profiel alleen twee verschillende maten namelijk voor 205-50-R16 en achter 205-55-R16.
6. Het ABS computer los gekoppeld van de spanning. Het hielp niets.
7. Alle bedrading nagekeken en vrij gemaakt van oxidatie. (vooral bij de aansluitpunten)

Dit allemaal heb ik zo'n beetje gedaan maar het probleem blijft nog steeds voorkomen. Ik heb geen idee meer wat ik nog kan doen want mijn optie's zijn op :(
Hebben jullie nog mogelijkheden om het probleem op te lossen? Zo ja, graag zou ik het horen. Alle suggesties zijn welkom.


Nog een ander kleine probleem.
De garage heeft wel ontdekt dat de kruk-as sensor licht is beschadigd. Het omhulsel van het kabel is preuts geraakt na als die jaren waardoor je nu de binnenste van de folie ziet. De auto doet het nog wel gewoon maar ik wil het sensor-kabel wel vervangen. Nu is de vraag of het wel zelf wel te doen is en kan ik het alleen het kabeltje vervangen of het gehele set (wat ze mij bij de garage hebben gezegd). Waar zit het sensorkabeltje in deze type motoren?

Alvast bedankt voor de moeite en ik hoor het graag van jullie.
PS gelukkig dat deze site bestaat.

HondaCivic

Geplaatst door HondaCivic (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat betreft de abs: zet er eerst eens 4 gelijke banden op...........

Gr.

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Petje57]Wat betreft de abs: zet er eerst eens 4 gelijke banden op...........

Gr.[/quote]
inderdaad dit vind je abs syteem niet fijn!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.