Opel Vectra: ABS lampje - probleem elektrisch systeem?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0DTH

Opel Vectra B '99 ABS-lampje brandt geregeld. Echter niet continu (soms dagen niet) en er is geen verminderde werking merkbaar. Bij uitlezing is vastgesteld dat de ABS regelunit defect zou zijn en deze vervangen dient te worden (ca 1200 Euro...)

Mijn vraag is is dit een bekend probleem en wat is hier eventueel nog meer aan te doen of zou het ook iets anders kunnen zijn?

Tevens ondevind ik de laatste tijd steeds meer lampjes die het begeven (ECO/Achterruitverwarming-schakelaars en CC-temperatuur display) terwijl de functies het gewoon blijven doen. Hierdoor vermoed ik dat er misschien een ander probleem in een elektrisch systeem zit.

Wie weet raad?

Bedankt,

jrum

Geplaatst door jrum (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als na 6 jaar gloeilampjes stuk gaan is dat redelijk normaal, en gaat er 1 dan gaat de rest ook in de loop van de tijd.
Mocht er 1 of 2 lampjes stuk gaan in mijn instrumenten paneel, gaan ze er allemaal uit en nieuw erin, dat voorkomt 10 keer de boel in/uitbouwen...

Allen het lampje van de ABS gaat niet uit, maar aan, en gezien de werking van de ABS blijft behouden kan het een electrische storing zijn, of een melder van de abs die nu en dan even een verkeerde waarde doorgeeft en het lampje laat aanspreken.

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.