Opel Astra: ABS/TC lampje

Bouwjaar: 1999

Bij mij opel astra blijven soms de lampjes van de ABS en van de TC branden! Soms gaan ze naar verloop van tijd uit, maar soms ook pas bij het herstarten van de auto.. Hebben meer mensen dit? Of iemand enig id? Bij de garage zeggen ze dat het niks uit maakt, maar ik weet het nie...

Alvast bedankt! Lennen

Tijgertie

Geplaatst door Tijgertie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

laten uitlezen..

jos5945 (0), 19 jaar geleden

Hallo,
Dit probleem heb ik ook, het is zelfs zo als ik de claxon indruk gaan de lampjes ook branden. Heb al vanalles gebrobeerd om het te verhelpen met de bandenspanning(hoog, laag) want toen ik naar Frankrijk ben gereden afgelopen week bleven de lampjes 3000 km uit. Nu weer terug branden ze weer. de ene keer vaak de andere dag weer minder vaak. De opel dealer zegt dat je hier rustig mee door kunt rijden zonder dat het gevaar oplevert. Het enige probleem is dat je abs + tc buiten werking is.

Heb het systeem ook uit laten lezen bij de dealer en die constateerd dat het abs in het rechter wiellager moet worden vervangen. Maar als dit echt kapot is, hoe kan het dan zijn dat de lampjes af en toe niet branden. De kosten voor het vervange zijn ongeveer 300 euro

Gr Jos opel astra 99

jagerdj (0), 19 jaar geleden

Ook bij mij heeft het ABS lampje regelmatig gebrand. Bij de laatste beurt uit laten lezen Sensor links voor zou de boosdoener zijn. Aangezien het lampje niet altijd brand en de kosten aardig hoog zijn heb ik even gewacht. Het was zelfs zo dat bij de koude start het lampje bleef branden en vervolgens de rest van de dag bleef hij uit. Nu al een aantal dagen geen last meer. Heb dit ook aan de dealer uitgelegd. Men heeft er geen verklaring voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.