Opel atrsa 1.6 16v: accu laadt niet op/ elektrisch probleem

Bouwjaar: 1999

Hoi,

Eergisteren zat ik te rijden en tot mijn schrik was de stuurbekrachtiging uitgevallen en acculampje ging branden. Dus ik nog naar huis rijden en dacht even dat de v-snaar/multi-riem gescheurd was. Volgende dag bel ik Anwb en de Anwb monteur vertelt mij dat de v-snaar nog goed is , dynamo en accu zijn ook allebei goed (genoeg spanning). Blijkbaar laadt de accu soms op en soms valt er door een storing alles weg (de stuurbekrachtiging, het opladen van de accu en ruitverwarming). Hij vertelt mij dat dit een elektrisch probleem is maar kan niet zeggen wat het precies is.

Weet iemand wat dit kan zijn, dan graag!!

Alvast bedankt Ab.

tfootaz

Geplaatst door tfootaz (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

tfootaz (0), 18 jaar geleden

Hoi, ik vergat hierboven te vermelden dat de zekeringen ook allemaal gecontroleerd werden en goed waren!!!!!!!

jan5047 (0) PRO, 18 jaar geleden

vermoedelijk de dynamo
gr jan

tfootaz (0), 18 jaar geleden

de dynamo werd ook gemeten tijdens de storing en bleek genoeg spanning erop te zitten. Wat kan het anders zijn aangezien dynamo's toch wel duur zijn en ben bang dat het daar toch niet aan ligt. Wat kan ik hieraan doen?

Grtjes Ab

jan5047 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoeveel spanning zat er dan op ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.