Opel Omega 2.5 V6 (X25 XE): accucapaciteit

Bouwjaar: 1998

Heeft iemand enig idee welke accucapaciteit OPEL adviseert bij een full option CDX uitvoering, met ingebouwde telefoon, extra alarminstallatie, e.d. waarbij veelvuldig alle gebruikers worden gebruikt (elektr.ramen, airco, telefoon, schuifdak) en dit alles in Zuid-Spanje (dus airco altijd). m.vr.gr. Erik

elel2660

Geplaatst door elel2660 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

remco9422 (0) PRO, 20 jaar geleden

55 Ampere/Uur accu..

Gr.
Remco

elel2660 (0), 20 jaar geleden

Is deze niet iets onderbemeten?? Geregeld startproblemen na diverse korte ritten, met alle diagnose apperatuur geen bijzondheden kunnen vinden, met starthulp tweede accu direct lopen. Kan er een 'dikkere' capaciteit in? Ook het display reageert op bijvoorbeeld aanraken rempedaal, misschien iets anders wat hiermee van doen heeft? gaarne jullie advies?

remco9422 (0) PRO, 20 jaar geleden

Dat het display reageert (ook als je bv de electrische ramen wil sluiten als ze al discht zijn of zo) heeft te maken met het fijt dat dan de klemspanning inzakt. Als ik mijn versterker flink hard aanzet, knippert het display ook licht. Dit kun je alleen mar voorkomen door een condensator te plaatsen met een grote capaciteit. Maar weet niet of dat jou probleem oplost. Knipperen is normaal, maar niet aanslaan niet. Zijn er nog zwaardere accu's dan 55a/h ? Probeer het eens, maar lijt me eigenlijk niet nodig...

Gr.
Remco

elel2660 (0), 20 jaar geleden

Iemand uit de proffesional hoek suggestie's? Opeltje? Siem?
vr.gr. Erik

Paulus8636 (0) PRO, 20 jaar geleden

55Ah plus de bestaande dynamo moet perfect kunnen werken. Het is er op ontworpen. Doe een uitgebreide dynamocheck en kijk vooral heel goed naar alle kabelverbindingen (ook massaverbindingen). Daar komt vast wel uit waarom de accu niet voldoende geladen wordt.

Martijn7427 (0), 19 jaar geleden

De Vraagbaak geeft voor een Omega 2.5 V6, 44 tot 85 Ah op. Je kunt er dus een veel zwaardere inzetten als je daar behoefte aan hebt. Zelf heb ik ook een 2.5 V6 met 55 Ah. Maar ik heb geen airco en andere extra verbruikers.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.