Opel Vectra: achter schijf remmen

Bouwjaar: 1998

Ik wou even vragen is het zelf een beetje te doen om de achter schijven en blokken te vervangen of ben je daar speciaal gereedschap bij nodig.Het probleem is namelijk dat de auto trilt bij het remmen en omdat ik voor al nieuwe schijven heb denk ik dat het achter nu aan de buurt is of kan het nog wat anders zijn.O ja ik ben wel handig met auto's.

vectra b

Geplaatst door vectra b (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

vectra b (0), 18 jaar geleden

was vergeten te zeggen dat als ik rem dat de vertraging op de wielen met schokken gaat.

tijne (0), 18 jaar geleden

kan goed zijn dat de schijven dun worden dan kunnen ze krom trekken en ontstaat jou probleem.

dus als ze voor nieuwe zijn en hij doet het nog steeds moet je achte nakijken of ze krom zijn en of vervangen als ze al aarding op de min dikte komen.

gr tijne

twice (0), 18 jaar geleden

het zijn de achter schijven!! ik heb het zelfde probleem!!
(opel vectra 2.5 v6 (96)

vectra b (0), 18 jaar geleden

Ik heb de achter schijven gemonteerd maar het probleem is er nog geen verschil ik heb ook de ophanging voor laten controleren op spelling en dit was ook allemaal goed.Rem test ook gedaan alles remt gelijk,nu is mijn vraag kan het ook de ABS zijn die steed in werking gaat.om dat er steeds een schokkende vertraging is.(HELP)

M.G.R (0), 18 jaar geleden

Je kan eens proberen als je bv 80-100 rijd om even de hand rem er iets op te trekken geen trillen /bonken zijn de schijven/naven goed.

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

lijkt me niet een goed idee marcel...dit omdat de handrem geen gebruik maakt van de remklauw..maar gewoon remsegmenten heeft aan de binnenkant (trommel) van de schijf. bovendien blokkerd de handrem direct, dit lijkt me niet echt leuk bij 80 km per uur..

M.G.R (0), 18 jaar geleden

Bij mijn vectra( V6 98)hoorde ik ook schuren /trillen toen iets de hand rem omhoog een bonk en erna geen geschuur en getril meer.?? rem segmenten slecht??vandaar die gedachte van de handrem.
Met z'n allen komen we er wel bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.