Opel ZAFIRA-B-VAN A17DTJ-DPF: Achteruitrijlampen aan bij vooruit rijden

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z22YH, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 110

Wanneer ik af moet remmen tot bijna stilstand, of uit laat rollen tot bijna stilstand gaan de achteruitrij lampen aan, ongeacht in welke versnelling of vrijloop dat gebeurt. Wanneer ik weer snelheid maak vanaf 45 km/uur gaan de achteruitrijlampen weer uit en ik voel dat de auto iets meer power maakt, ongeacht in welke versnellingsstand dat gebeurt, in 2, 3 of 4. De lampen blijven uit, ongeacht hoe geschakeld wordt, totdat de snelheid weer onder stapvoets komt. De computer 2 uur spanningloos gemaakt (massapool eraf) doch het euvel blijft hetzelfde na aankoppelen van de massapool. Het euvel laat zich zo vaak oproepen als ik wil. Wat zou de oorzaak kunnen zijn?

Mans uut Twente

Geplaatst door Mans uut Twente (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Mans uut Twente (0), 6 jaar geleden

Kan het zijn dat de boordcomputer autonoom de achteruitrijlampen uitschakelt bij snelheid boven 45 km/uur wanneer een defecte achteruitrijschakelaar continue ingeschakeld blijft?
Enfin, volgende week moet ik daar achter komen als ik gelijk met de achterdemper preventief ook de achteruitrijschakelaar ga vervangen, want die heb ik al thuis. De schakelaar is van onder af beter bij te komen dan van boven en voor de demper moet ik tóch op een hefbrug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.