Opel astra: Afslaan motor na snelwegrit

Bouwjaar: 1994

Ik ben ongeveer anderhalve jaar eigenaar van deze auto een c1.4nz uit 1994. Prima wagentje, rijd ook heel vaak zonder problemen. Maar ik merkte het in de eerste weken dat er soms, heel af en toe een naar probleem optrad.

Bij een stoplicht of in de file sloeg de motor af, starten wou dan niet helpen (na 10-20 keer kreeg ik hem met moeite toch gestart.) Meestal reed hij daarna weer zonder problemen naar mijn bestemming.

Een tweetal maanden later merkte ik dat het iets vaker voorkwam, ik naar garage die zeiden dat ze het niet konden doormeten als het probleem zich niet voordeed (liet hem stationair draaien daar, maar hij sloeg maar niet af).

Eenmaal in de zomer aangekomen begon de ellende ergere vormen aan te nemen, hij sloeg elke rit minimaal 1x af, soms zelf 3 tot 4 keer. De temperatuur wou ook niet omlaag (maar dat was gefixed door garage). Ze hebben de koppakking vervangen sinds die dag maakt de auto ook een tracktor geluid bij het indrukken van de gaspedaal maar daar kan ik mee leven. Probleem helaas niet opgelost, hij sloeg nog steeds af.

Ergens twee maanden geleden was er een ongeluk op a16, file, en weer afgeslagen midden op snelweg. Kon niet starten, even naar vluchtstrook geduwd en anwb gebelt. Die heeft mij naar parkeerterein gesleept en maar effe gekeken. Doorslaande bouchiekabels vielen hem op. Hij op papier zetten dat hij adviseerde dat de bouchiekabels, rotor en verdelerkap gecontroleerd en vervangen moesten worden. Garage heeft ze alle drie vervangen (ze vonden het wel tijd).

Probleem NIET opgelost ...

Grote beurt en APK erachter aan gegooit, brandstoffilter is ook vervangen. NIET opgelost.

Laatste tijd sta ik vaker op de snelweg stil en het probleem lijkt uitgebreid

Tijdens het rijden (80-90 km/h) gaat hij soms langzamer als ik gas indruk. Ik meteen naar vluchtstrook sturen en ik merk dat alle lampjes aangaan (motor is afgeslagen). Krijg hem ook niet gestart.

Een ander verschijnsel is dat ik door de stad naar een winkel rijd, parkeer, kwartier later wil ik weer weg, dan start hij niet of vind het uitvallen van de motor plaats minder dan een km van waar ik vertrokken was.

temperatuur is altijd onder 90 wanneer het probleem zich voordoet
en het komt nooit voor als ik in de ochtend wegrij (als de motor nog koud is).

Nog maar eens naar de garage gebracht die hebben bobine gechecked maar geen problemen. Nu zeggen ze dat het de onstekingsmodule is dat ze dat gaan vervangen voor 80 euro. Wat is jullie visie, is dit waarschijnlijk het probleem of zal de garage ook naar andere onderdelen moeten kijken.

(kleine andere vraag, de alarmlichten knop wil niet meer van de aan stand af, gebruik nu een stuk papier om de knop te klemmen, waar kan ik dat laten fixen)

xenoflits

Geplaatst door xenoflits (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Michael7698 (0), 18 jaar geleden

De ontstekingsmodule kan goed het proleem zijn,ik had dezelfde klachten ,na het vervangen van de module was ie weer oke.
Ik heb deze op de sloop gehaald(moest daar toch zijn)en heb er gelijk een in reserve meegenomen.
De schakelaar moet je waarschijnlijk compleet vervangen (weer van de sloop ?)
Succes .Michael

prof (0) PRO, 18 jaar geleden

ontstekingsmodule kan heel goed de oorzaak zijn.

maar ook de stroomverdeler zelf wil wel een het probleem zijn.

overleg met de garage wat je gaat doen als het probleem niet verholpen is na vervangen van de onstekingsmodule, of ze deze retour nemen.

Alarmlicht schakelaar kun je open maken, je ziet dan een metalen stripje met een puntje erop deze is krom
als je deze weer recht buigt is het probleem verholpen
een beetje priegelwerk maar het gaat verder wel goed
mocht het niet lukken kun je hem alsnog vervangen

Succes

xenoflits (0), 18 jaar geleden

Het was inderdaad de ontstekingsmodule, na het vervangen van deze onzin heb ik al een keer in een hele zware file gestaan, en hij sloeg niet af :P. Maar hadden ze net zo goed al een jaar geleden kunnen constateren, heb dus een jaar lang met een onbetrouwbare auto gereden die te vaak uitviel.

Van die alarmlicht ga ik zo even naar kijken, als die gemaakt is dan is de auto weer zo goed als nieuw.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.