Opel Tigra: afslaande motor bij remmen?

Bouwjaar: 1996

hallo tigra fanaten,ik kamp met het volgende probleem,ik heb een tigra uit 1996 eco 1.6 nooit problemen meegehad totdat hij wegens vakantie 12 dagen stil had gestaan de ww gebeld die heeft mij aangesleept doch geen resultaat daarna heeft hij met een stroomdraadje op de motor de auto weer aan de praat gekregen vocht zei hij doch daarna is het probleem gekomen als ik 5 minuten onderweg ben en ik moet stoppen slaat de motor iedere keer af hij start wel weer maar het euvel blijf zich voordoen het motorlampje ,links onderaan gaat branden en hij slaat weer af enz heeft iemand enig idee wat dit kan zijn??

noa123

Geplaatst door noa123 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

accu te leeg om de computer aan de gang te houden --> accu of dynamo defect

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Laat m eens uitlezen.

Willem

buzzin (0), 18 jaar geleden

Mijn auto (mazda 121) had een vergelijkbare klacht (afslaan als je gas los liet). Dit is vrij simpel opgelost door het gasklephuis schoon te maken en de TPS (de sensor er op) even los te halen en goed te monteren.
Probeer eens als je stil staat te starten, koppeling in, een of twee tellen wat meer gas geven, en dan ineens gas loslaten.
Slaat ie dan af, dan vangt de motor de terugval blijkbaar niet goed op, dus even schoon maken. (eventueel TPS defect)
Overigens zijn er voor deze klachten wel vaker topics geweest, probeer te eens te zoeken door het archief hier, misschien staat het er al tussen.

opelfan (0), 18 jaar geleden

heb zelf 4 jaar met een tigra gereden , alles wat hier vermeld wordt is een mogelijkheid , maar laten uitlezen is het verstandigste wat je kunt doen dan weet je direct wat er mis is gegaan en ook wat de mogelijke kosten zijn .

noa123 (0), 18 jaar geleden

hallo allemaal, ik heb mijn auto inmiddels laten uitlezen en ik wist dat het kabeltje van de kilometerteller was afgebroken nou dat was het euvel het is gemaakt en hij is weer in orde er is ook een klep in de katalysator gerepareerd wat het gevolg was van het vorige defekt dus bedankt voor alle goede tips goed 2006

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.