Opel Vectra: afstellen van handrem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18.i

hoe kan het zijn als je de handrem afstelt bij dat wielje achter bij de remtrommel, dat als ik de handrem aantrek het in de rijrichting het wel doet en anders om niet?

johnnie5737

Geplaatst door johnnie5737 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1900) PRO, 8 jaar geleden

Alles in de trommel wel goed gangbaar ?

johnnie5737 (0), 8 jaar geleden

bedoel je de remschoentjes? en waarom doet hij het dan wel die andere richting?

kaleido 1 (1900) PRO, 8 jaar geleden

Door de zelfbekrachtende werking het systeem , de cilinder zit aan de bovenkant , de voorste remschoen is zelfbekrachtend in de rijrichting , als je de trommel de andere kant op draaid zou het achterste segment zelfbekrachtend moeten worden , als er iets niet goed gangbaar is of vast zit verdwijnt deze werking omdat de remschoen niet goed tegen de trommel aan ligt.

johnnie5737 (0), 8 jaar geleden

als het dan niet goed zou werken, wat kan ik er het beste dan aan doen om het weer goed gangbaar te maken?

kaleido 1 (1900) PRO, 8 jaar geleden

De remtrommels er af halen en controleren op problemen , wielremcilinders of er geen zuigertje vast zit , scharnierpunt van je handremhevel aan je remschoen enz.

johnnie5737 (0), 8 jaar geleden

sorrie voor de late reactie was eff op vakantie geweest...alles werkt weer naar behoren..ik had de remtrommels eraaf gehaald aan beiden kanten..alles schoongemaakt en scharnierpunten gesmeerd...en vervolgens weer gemonteerd...en toen aan dat stel wieltje de slagen geteld tot hij bijna aan liep...en klaar was kees..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.