Opel AGILA: Agila tikt/rattelt

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z12XEP, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 59

Beste allemaal,

Sinds 6 maanden hebben wij een Agila met nu 151000 km. De auto wordt gebruikt voor stadsritten (max 20 km) en heeft nu 6000 km gereden bij ons. Auto werd door vorige eigenaar veelvuldig gebruikt en was daarom 18000 km over de service interval heen. Laatste oliewissel was dan ook 38000 km geleden/ 2 jaar. Gelijk een olie/filter wissel + luchtfilter, bougies etc. gedaan. Sinds een tijdje is er een geluid hoorbaar bij warme motor. Ook tikt de motor bij een koude start. Na 5 minuten rijden is het tikken weg maar wordt het andere geluid hoorbaar. De waterpomp is in 2015 vervangen bij 90k.

[yt]https://youtu.be/Hxw3f6eL0AI[/yt] --> een filmpje van het geluid

Alvast bedankt

Kevin1995

Geplaatst door Kevin1995 , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Agila? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 jaar geleden

Bij koude motor vermoed ik dat je de hydraulische klepstoters hoort omdat deze vervuild cq beschadigd zijn door slecht onderhoud.
Het geluid bij warme motor , kan van je nokkenas of een kantelende zuiger af komen.
Laat een opel garage er eens naar luisteren , geluiden van achter een pc beoordelen is altijd lastig .
Een motorflush kan wonderen verrichten maar ligt er aan wat er aan de hand is , en kan ook negatief uit vallen , olie verbruik kan extreem stijgen bv.

Kevin1995, 5 jaar geleden

Ik heb inderdaad nog een flesje motorflush liggen maar durfde het niet aan ivm. alle verhalen op internet. Daarom 2 weken geleden de olie weer op de normale manier vervangen. Kort de intervallen nu in naar 5000 km hoppende dat de olie de boel even goed schoon smeert. Het geluid van de video hoor je overigens pas echt goed met oordopjes in.

ferdinand, 5 jaar geleden

Dan hoor je toch niets. Maar goed,als je het durft gooi er eens een halve liter ATF olie in .Even laten draaien en daarna op de gewone manier verversen.Verricht soms wonderen.Het maakt in ieder geval de stoters schoon.Kijk even hier bij Problem car bij topic Audi A4 2003 tikkende kleppen.
Ferry

ferdinand, 5 jaar geleden

En opgelost.
Ferry

ferdinand, 5 jaar geleden

Het is wel de bedoeling van deze site ,dat je als topicstarter wel van je laat horen hoe het is opgelost.
Ferry

Kevin1995, 5 jaar geleden

Het is helaas nog niet opgelost. Busje Valve Lifter Treatment toegevoegd wat het iets dempt.

ferdinand, 5 jaar geleden

ATF durf je niet aan? Heb je dat topic gelezen.
Ferry

Kevin1995, 5 jaar geleden

Nee daar durf ik helaas niet aan te beginnen omdat het mn moeder dr auto is. Bij de volgende wissel gewoon een flush en daarna weer wynn valve lifter treatment. Mocht het dan aanhouden gaan we over tot ATF

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Agila of stel zelf een nieuwe vraag.