Opel Astra coupe: airco

Bouwjaar: 2001

Beste mensen,

Sinds enkele dagen doet mijn airco het niet meer. Normaliter als ik de airco aanzet hoor ik een soort ´drukverhogend´ geluid wat daarna afneemt (ws. de pomp). Dit geluid hoor ik niet meer, enkel het ledlampje brand.
Ik ben totaal niet technisch en weet dus veel te weinig over een aircosysteem. Een airco vind ik wel aangenaam, dus mijn vraag;
1.Heeft iemand een idee wat dit gaat kosten in het geval er
iets lek is en in het ergste geval als er dingen stuk zijn?
2.En waar kan ik het beste terecht, kwaliteit prijs verhouding?
3.Herkend iemand dit problematiek bij deze auto?

Met v.g.

Winny

personaz

Geplaatst door personaz (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

airco waarschijnlijk leeg. bel over de kosten voor het vullen/controleren even rond bij stek erkende bedrijven. dit kan verschil opleveren.

rottieroodmax (0), 20 jaar geleden

Even inhaken op de vraag,als ik mijn contact aanzet dan hoor ik ook een raar geluid.Het lijkt op een cv ketel die,als hij opstart,de radiatoren gaat verwarmen.Een beetje kreunend geluid.Als ik een kilometer gereden heb dan hoor de pomp niet meer.Klopt het dat zo'n aircopomp eerst gaat pompen?(ik heb nog nooit een auto met airco gehad)Het zal wel zo moeten,zeker?Groetjes Marcel.

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

heeft je wagen klimat control?

rottieroodmax (0), 20 jaar geleden

Hee Opeltje,ja mijn auto heeft climat control.Het gaat om een Vectra 2.0 16V uit 1997.
Ik had geschreven dat ik de pomp niet meer hoorde,maar als ik de airco daarna aanzet hoor je gewoon weer de pomp draaien, het zelfde geluid.Ik neem aan dat het wel goed zit.De tijd dat de pomp er mee stopt na een kilometer is elke keer hetzelfde,ik dacht dat het elke keer 3 min. was.Groetjes Marcel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.