Opel Zafira: Airco

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 120pk

Hallo,


Manuele airco heeft al enkele dagen rare kuren. Bij ventilatiestand 3 en 4 wordt toerental erg onregelmatig en hoor ik altijd iets aan en afslaan in de motor met af en toe een licht ratelend geluid. Door het wisselend toerental voel je het bij het rijden ook, vooral bij lagere snelheid.
Vandaag gemerkt dat ook bij ventilatiestand 2 het probleem opduikt en de gekoelde lucht is niet zo koud meer. Zou de airco zelf stuk zijn of mogelijks een lek?
Eén jaar geleden nog aircoservice gehad en op factuur staat : Quickfresh 100 ml (heeft dat met airco te maken?)

Ook die EGR klep vind ik maar dikke rommel. Verleden jaar vervangen, nadien nog een pakking met kleine gaatjes gemonteerd tegen schokken (zo staat het op factuur) en nu begint het schokken al terug.
Bij kortere ritten weinig last van schokken maar bij langere ritten met stukken autosnelweg meer kortere schokjes. Als snelheid wat zakt en ik dan optrek is het duidelijk voelbaar.

Een zafira is een praktische wagen maar al die prullen ben ik kotsbeu. Alternator stuk na 2,5 jaar en achterste schokdemper lekte al na 80000km.
En dit ligt niet aan mijn rijstijl of zwaar geladen auto, ze steken er gewoon te lichte schokdempers in. Ik rijd nog met een Corsa (bwj 2002, 1.7DTI) en achterste schokdempers pas vervangen na 205000km.

Vriendelijke groeten.

Heremans Lieven

Geplaatst door Heremans Lieven (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jackvectrac2.0ne (0), 13 jaar geleden

Wat betreft de airco kan het zijn dat de compressor of de magneet koppeling op de poellie kapot zijn. Dit kun je achterhalen door de drukken in het systeem te laten meten. Quickfresh is voor de verdamper vrij te houden van rare en onsmakelijke geurtjes.

Gr Jack

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.