Opel Astra: airco doet vreemd

Bouwjaar: 1999

Sinds enkele weken doet de airco het dan wel en dan niet. Als hij het niet doet dan beslaan de ramen en worden zeiknat. Na een poos rijden doet de airco het in ene keer weer om er vervolgens na een tijdje weer de brui aan te geven. Airco is afgelopen maandag afgevuld maar dit heeft geen resultaat gehad. Iemand suggesties?

Bij voorbaat dank,


Marcel
(Astra station 20di)

marcel7038

Geplaatst door marcel7038 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

tja, ik denk dat er niets aan de hand is...bij een lagere temperatuur dan ongeveer 4 graden werkt de airco domweg niet. dit is normaal.

marcel7038 (0), 19 jaar geleden

Hallo Opeltje,

Bij mijn vorige Astra had ik er geen last van. Ook bij mijn andere Astra (1.7DTi Van) heb ik er geen last van. Het lijkt erop dat wanneer de airco niet werkt, de auto gevult wordt met vocht. De ramen beslaan als een gek en worden ontzettend vochtig. Het is zelfs met een spons, een zeem en een theedoek niet mogelijk om de ramen droog te houden.

Heb jij misschien een idee waar de oorzaak kan liggen?

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Misschien waterafsceider defect?????

Heb niet zo veel ervaring met airco's, maar dit schijnt veel voor te komen bij fords

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.