Opel Vectra: Airco probleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8 ecotec

De laatste tijd werkt mijn airco niet goed meer. Het duurt met dit warme weer wel 15 minuten voordat er koude lucht wordt geblazen. Ook hoor ik als ik de motor uitzet een borrelend geluid in mijn dashbord. Is dit een kwestie van bij laten vullen of heb ik een probleem met lekkage of zo. Ik heb op marktplaats een advertentie gezien om het zelf bij te vullen, is dit verstandig?

Meesjop

Geplaatst door Meesjop (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

opelkadee (0), 17 jaar geleden

hallo meesjop,

staan de aircoleidingen in het motorcompartiment warm ? indien ja, moet je ook eens kijken of er nog druk zit in de aircoleidingen (via vulnippels met een mini schroevendraaier er in gaan, als er gas ontsnapt , zit er nog druk is,als je niks hoort, zit je met een lek...(meestal daar waar de aircoleidingen tegen andere waterleidingen aandrukken en daar slijt het af). Als er nog wat gas uitkomt, zou ik gewoon even een airco vulling geven...

een gezond airco systeem die goed werkt , moeten de airco leidingen nat en koud staan...

Opel groeten
Opelkadee

Meesjop (0), 17 jaar geleden

Leidingen voelen koel en klam aan. Even de vulnippels bekeken en ingedrukt, mijn haar zit weer in de scheiding dus er staat wel druk op.
Ik denk dat ik even bij een airco boer langs ga om bij te vullen.

BedaNKT OPELKADEE

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.