Opel Astra: Astra Coupe G - Moeite met stationair draaien

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z2.2SE

Hallo,

vorig jaar Augustus ben ik de trotse bezitter van een Opel Astra G Coupe; Z2.2SE AUTOMATIC geworden (toen ongeveer 66 dkm op de teller, nu 81 dkm). Ongeveer 2 weken geleden begon de automaat hevig te "slippen" tot hij op een bepaald moment helemaal niet meer vooruit wilde. Ik heb toen de ANWB erbij gehaald en die ontdektten dat de hoge druk slang van mijn automaat olie was gescheurd waardoor ik alle automaat olie onderweg ben verloren (getuige ook het olie spoor achter mijn wagen). De ANWB monteur gaf al aan dat dit niet vaak voor kwam volgens hem.
We hebben de wagen toen op laten halen door een lokale garage en deze heeft een nieuwe slang gemonteerd (hopend dat de automaat niet was verband omdat ik heel even met flink hoge toeren (7000) heb gereden om de wagen van de rotonde af te krijgen).

Nu heb ik de auto weer zo'n 4 dagen in mijn bezit en op zich rijd hij weer als te voren op 2 dingen na:
1. Hij heeft met mijn voet op de rem bij het stoplicht bij het stationair draaien (in "D") af en toe problemen om op toeren te blijven. Hij zakt soms weg waarna hij weer genoeg toeren probeert te maken.
2. Bij het weg rijden na stil stand geeft ie af en toe een vervelende schok bij het aangrijpen van de 1ste versnelling.

Hebben jullie enige idee wat dit zou kunnen zijn? Is het verstandig om een garage hier naar te laten kijken?

Met vriendelijke groeten,

Kenny

JagKen

Geplaatst door JagKen (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kleijn (0), 14 jaar geleden

kan natuurlijk nooit geen kwaad
om het na te vragen
mvg willem2

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.