Opel Omega: Auto bokt tijdens rijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: X2.0SE

Bij deze wil ik jullie hulp vragen bij een probleem met mijn auto.
In 2007, hebben we onze Omega gekocht bij een Opel-dealer. Al bij het wegrijden bij de dealer vandaan begon het lampje van de motor elektronica te branden. De volgende dag gelijk terug gegaan en daarna nog 2x. Men kreeg het probleem niet gevonden. Omdat de auto verder prima reed en het lampje alleen af en toe brandde en daarna weer uitging (bij meer gas geven) hebben we het er maar bij gelaten. Bijna een jaar later begon het lampje van de motor elektronica vaker te branden en hield de auto ook in bij het gas geven. Dit gebeurde steeds vaker, ook bij hogere snelheid, waardoor het leek alsof de motor elk moment kon afslaan. Een afspraak gemaakt bij een andere garage. Tijdens het er naartoe rijden, sloeg de motor verschillende keren af, dit was voornamelijk bij lage snelheid. Deze garage kreeg het probleem opgelost en gaf aan dat het met een losse stekker te maken had.
Na 4 jaar goed gereden te hebben begint het bovenstaande probleem weer te spelen. Het lampje van de motor elektronica begint steeds vaker te branden en de auto schokt tijdens het rijden. Bij veel gas geven houdt het schokken op en houdt het lampje op met branden. Tijdens het stationair draaien, begint de auto ook te 'bokken' en zakt het aantal toeren naar beneden. Het lijkt erop, dat de motor afslaat en dan maakt deze weer meer toeren en begint stationair te draaien. Dit duurt ongeveer een halve minuut tot minuut, waarna het aantal toeren weer naar beneden zakt en de auto weer 'bokt'. Heeft iemand enig idee, wat het probleem zou kunnen zijn ?

Y. Takken

Geplaatst door Y. Takken (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Het klinkt een beetje naar valse lucht, maar een defecte/verouderde sensor zou ook kunnen.
Begin eens met de foutcodes te (laten) uitlezen, dat scheelt een hoop gezoek en gegis.
Waarschijnlijk kun je bij deze het zelf nog. Zie: http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_code...

FreakyOmega (0), 11 jaar geleden

Naar mijn weten & ervaring met je symptomen kan ik je verzekeren dat je bougie's en doppen onder de olie staan, dit word veroorzaakt door lekkende kleppendekselpakkingen.

Door het vollopen met olie komt het signaal van bougie naar dop & visa versa niet goed door, hetgeen je motormanagement lampje laat branden (oranje lampje) de code word namelijk weer gewist bij succesvol herstel, hetgeen komt & gaat.

Als ik er niet naast zit gaat het over een Omega V6 ?

MVG

Hans4040 (390) PRO, 11 jaar geleden

@FreakyOmega,
je zit er naast; het betreft hier een 4 cylinder lijnmotor, de X20SE...V6 begint bij 2,5 ltr.
graag alleen relevante info.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.