Opel Corsa: auto geeft zelf gas als rempedaal losgelaten wordt?!

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1298, Vermogen (kw): 55

Hoi,

Ik heb een Opel Corsa model D, 1.3 CDTI uit oktober 2008 met net geen 140000 km op de teller. Vorige week bleef het servicelampje aan op het dashboard nadat ik de auto startte. Ik heb er toen twee keer een kort ritje mee gemaakt en de auto sindsdien niet gebruikt.

Helaas, als ik nu start dan geeft de auto vanzelf gas van zodra ik het rempedaal loslaat. De motor draait dan continu aan ongeveer 1500 toeren - druk ik het rempedaal opnieuw in dan daalt dit tot het stationair toerental. Het gaspedaal indrukken lijkt geen effect te hebben.

Doet dit bij iemand een belletje rinkelen? Alvast bedankt!

Firebirdie

Geplaatst door Firebirdie (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Verdacht is natuurlijk je rembekrachtiger. Hoor je niets sissen tijdens ´niet remmen´.?

Firebirdie (0), 8 jaar geleden

Dankjewel voor de reactie. Neen, ik hoor niets sissen wanneer ik het rempedaal loslaat, maar misschien is het moeilijk hoorbaar boven het motorgeluid. Ik heb net even met de garage gebeld en het probleem komt hen niet bekend voor. Hun voorstel was om alvast eens tien minuutjes de batterij af te koppelen in de hoop dat het systeem vanzelf reset, dat ga ik proberen.

Is er nog iets dat ik zou kunnen nagaan?

Firebirdie (0), 8 jaar geleden

Het loskoppelen van de batterij heeft het probleem toch minstens tijdelijk verholpen! Hopelijk helpt dit iemand met hetzelfde probleem. De auto staat nu bij de garage en ik hoop dat ze nog zullen kunnen zien wat het probleem is of was - er is nog altijd een servicelampje en dus een foutcode om uit te lezen.

Ik laat iets weten als ik nieuws heb van de garage.

Firebirdie (0), 8 jaar geleden

Om af te sluiten: de garage liet weten dat de sensor voor het gaspedaal kapot is en vervangen zal worden. Naar alle waarschijnlijkheid heeft dat ook de vreemde situatie met het rempedaal veroorzaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.