Opel Astra: auto rookt onder de motorkap en stinkt naar olie

Bouwjaar: 2000

Hallo
Ik reed net na huis en rook een vieze olielucht in de auto. Er komt ook rook onder de motorkap vandaan. De retourleidingen, temperatuurmeter, accu en remblokken zijn net vervangen (maandje geleden) dus misschien heeft dit verband met de klachten van nu? Het is een diesel station.

Wie weet iets meer? bedankt.

dupl-u-19775-5dd14a33cbb70+moppie

Geplaatst door dupl-u-19775-5dd14a33cbb70+moppie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rottierood10479 (0), 18 jaar geleden

Misschien is er wel een pakking gescheurt en dat er olie uit loopt.De olie komt op het spruitstuk terecht en gaat verbranden door de hitte van de uitlaat.Dit geeft rook en stank.
Kijk maar even op de uitlaat en met name het stuk wat direct uit je motor komt.
gr Marcel.

tijne (0), 18 jaar geleden

denk een kleppendeksel pakking maar eerst even goed kijken waar het vandaan komt.

als je het heb gevonden wel snel laten maken want het kan zijn dat hij er zo veel olie uit gooit nu dat hij daarlijk zonder draait en dan is je blok aan puin.

gr tijne

Maarten6801 (0) PRO, 18 jaar geleden

er zit n slang van t kleppendeksel naar t carter, die wil nog wel eens kapot gaan, en dan komt de olie op de uitlaat, en je verliest dan ook veel olie.

dupl-u-19775-5dd14a33cbb70+moppie (0), 18 jaar geleden

Het heeft een tijdje geduurd maar hier is dan de oplossing van het probleem. Ik ben dezelfde middag naar de garage gereden en toen bleek de brandstofslag te zijn geknapt. Ik rook dus geen olie maar diesel. Bedankt voor jullie reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.