Opel Astra Wagon 2002: Auto start niet na lange tijd stilstaan (langer als paar minuten)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z16XE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

De auto is motorisch nog perfect, altijd goed onderhouden, maar de laatste tijd problemen met starten. Ik heb er door een garage naar laten kijken, want ANWB gaf aan dat het iets met de Relais of Relaisbox zou zijn. Een vierkante Relais (? denk ik) vervangen, paar honderd euro armer via VAKGARAGE, probleem dacht ik opgelost, maar na een paar ritjes, weer het zelfde.

Auto start niet meer als ik de auto voor langer dan paar minuten uit heb staan. Ik weer ANWB erbij gehaald en alles door laten meten, kon niks vinden. ANWB heeft een noodvoorziening gemaakt, waardoor ik nu wel kan starten en stoppen. Ook al ik na een uur boodschappen de auto uit heb staan. Enige nadeel, ik moet dit draadje iedere keer uitelkaar halen als ik ergens ben (totaal niet handig).

Weet iemand een oplossing of wat de oorzaak van dit probleem is. Moet dan wellicht toch de hele zekeringsbox eruit?
Graag jullie meningen/advies.

tjeng

Geplaatst door tjeng (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Steenbok 58 (0), 1 jaar geleden

Hallo Tjeng
wat is de status nu van je auto, is het probleem verholpen?
ik heb zo'n zelfde probleem gehad met een E kadett 1900 injectie, zodra de motor een beetje was afgekoeld, startte ie weer, en ja hoor een relais van het injectie systeem werkte niet goed, heb ik toen zelf vervangen, zo'n relais kost tegenwoordig nog geen 5 euro
Ik heb trouwens nog een vraagbaak van een astra G liggen, mocht je interesse hebben,
sorry voor het laat reageren, ben pas lid bij deze club

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.