Opel Vectra: Auto trilt en schud bij overschakelen en motor aan/uit

Bouwjaar: 2000

Hallo, ik heb het volgende probleem met m'n Vectra B 2.2DTR SW :

Zodra ik de motor aan en/of uit zet, schudt de auto enorm. Tevens voel ik met opschakelen (zeker als er wat vlotter gereden/geschakelt wordt in 2 en3)een soort 'bonk' en is het net of er speling zit, of iets los zit in de aandrijflijn. Zelf was ik ervan overtuigd dat dit aan één of meer motorsteun(-rubbers)zou liggen, maar twee afzonderlijke Opel dealers hebben me verzekerd dat daar niets mis mee is. Een van hen constateerde echter wel een slechte krukas-trillingsdemper, welke inmiddels vervangen is maar helaas geen verschil heeft gemaakt. Heeft iemand soortgelijke ervaringen en daarvoor een passende oplossing ? Alvast hartelijk dank.

Gino3757

Geplaatst door Gino3757 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

digeridoo (0), 19 jaar geleden

als je m in zn 1 zet je geeft gas en laat dan ineens het gas los en hij bonkt dan zijn het je moter steunen
maar volgens mij is er meer aan de hand
ik zou er niet mee gaan rijden voordat je weet wat het probleem is
greetz albert

Gino3757 (0), 19 jaar geleden

Hoi Albert, bedankt voor je snelle antwoord. Ik was er zelf ook vrij zeker van dat het de motorsteunen waren, maar beide dealers zeggen dat daar niets mee mis is. Volgens hen is het 'normaal' dat dit soort auto's wat bonken ivm het hoge koppel, maar ik geloof daar niet zo in...tenzij Opel echt inferieure materialen gebruikt. De auto heeft 115.000 gelopen, maar voelt slechter aan als m'n oude alfa 2.5TD die 260.000 gelopen had. Ik heb ergens nog iets gelezen over speling in een aandrijfas, misschien dat dit in combinatie met m'n motor steunen mijn klachten veroorzaakt, dus zal hier nog verder naar laten kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.