Opel VECTRA-B: Bij koude start stotteren en backfire uit carburator

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Hallo bij deze auto is het probleem dat bij koude start de motor stottert en ploft uit de carburator. Hij loopt op gas en benzine ,hij start op benzine en bij warme motor
schakelt hij over op gas en loopt hij perfect . Wij hebben de auto meerdere malen uit laten lezen , maar ze weten geen oplossing .De bobine en bougies zijn vervangen en nog enkele andere onderdelen .de benzine pomp is als laatste vervangen en even heeft de motor goed gelopen ,maar nu bij kouder weer is het probleem weer hetzelfde . alleen het starten was nog niet goed ,moest echt even doorstarten tot de motor liep. Weet iemand een oplossing voor dit probleem.

Huggie

Geplaatst door Huggie (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

liviu2004 (0), 8 jaar geleden

Welke foutcodes op benzine?

Huggie (0), 8 jaar geleden

Een van de foutcode is te rijk benzine mengsel .

Huggie (0), 8 jaar geleden

Hallo opnieuw uitgelezen ,nu geeft men aan dat de lambda sonde niet goed is .Kan dit de veroorzaker zijn van slechte start bij koude motor .

Huggie (0), 8 jaar geleden

Hallo de oplossing van dit probleem is ,De benzineslang die aan de benzinepomp zit en de benzine uit de tank zuigt was lek . Stukje eraf geknipt en de auto start weer zoals het hoort .Probleem opgelost na 4 x uitlezen en verschillende onderdelen vervangen te hebben een simpele en goedkope oplossing .

Grt Toon.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.