Opel Vectra: blauwe/witte rook na het starten

Bouwjaar: 1998

hallo,opeltje en anderen
bij het starten van de auto komt er blauwwit achtige rook uit de uitlaat.Dit is alleen bij het starten hooguit tien seconden en daarna niet meer. Ik heb gemerkt dat het alleen bij koude motor gebeurt.
Wat kan het probleem zijn hiervan?

Groetjes,tafie

tafie

Geplaatst door tafie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mvdkant (0), 18 jaar geleden

is het een benzine of een diesel auto.

Paul(B) (0), 18 jaar geleden

blauwe rook wijst op olieverbruik en witte rook op water. Als je dit laatste enkel een korte periode na het starten hebt is het meer dan waarschijnlijk condens uit de uitlaat en geen lekkende koppakking. Je spreekt hooguit 10 seconden, daar zou ik me toch geen zorgen over maken, de eerste verbranding is natuurlijk geen optimale verbranding met mogelijk een beetje rook tot gevolg.

tijne (0), 18 jaar geleden

als je de auto start en het is een benziene dan staat de sjook er nog op hellemaal op dus is de verbranding absolut niet goed en na een paar tellen regelt hij zich zelf bij en is het over.

als je een diesel hebt geeft hij de eerste secondes blauwe rook omdat de juiste verbrandings temparateur nog niet is berijkt waardoor de brandstof niet goed/voledig verbrand.

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.