Opel Corsa: blower blijft aan na uitzetten motor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik heb het volgende probleem : Mijn blower blijft aan als ik mijn motor uitzet en de sleutel uit het contact haal.
Nu is hier naar gekeken en het bleek dat de kachelweerstand stuk was, deze is vervangen en inderdaad het probleem was weg. Let op was!!!
Sinds kort is het probleem weer terug.

Hij doet het onregelmatig dus de ene keer wel de andere keer niet, als de blower normaal werk lijkt het zo te zijn dat als ik een bocht door ga (of een hobbel over) dan sprint hij ineens vol aan, als ik dan de motor uitzet blijft de blower op vol vermogen blazen.

Als ik de zekering van de aanjager eruit haal dan stopt alles (wat logisch is).
Heeft iemand een idee wat het kan zijn?? En vooral hoe dit te verhelpen is.

ruudkuipers

Geplaatst door ruudkuipers (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

klenghost (0), 11 jaar geleden

los/vals contact van de draden misschien ? (zou het even nalopen, ook bij de weerstand ;) ).

astra1700tds (0), 11 jaar geleden

dit probleem had ik ook een keer elke keer als ik hem aansloot begon hij te blowen maar dat is nu weer voorbij ik snap het ook nog steeds niet maar heb toen een keer de auto uitgezet toen hij al heel warm was rond de honderd graden en daardoor kan het zijn dat hij even door blijft gaan tot de motor zodanig is afgekoeld niks aan doen even afwachten en na 5 minuten is het waarschijnlijk over heb et zelf dom aan gepakt en gevaarlijk gewoon mijn hand naar beneden en de stekker van de blower eruit gehaalt... dus hij herhaalde dat een antal keren dus op de duur heb ik hem los gelaten toen auto aan gezet en toen ie rond de 90/95 graden was de blower aangesloten en toen gewacht tot ie aansloeg en toen rond de 90 graden sloeg ie heel netjes weer uit dus even kijken wat ie precies doet(risicos zijn voor u zelf met de handelingen die ik heb gedaan) niet mij erop aankijken als u een ongeluk krijgt dat is uw eigen schuld u kunt ook door een garage laten doen :)

mvg kris van dijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.