Opel Calibra 2.0 16v sfi: Brandstofpomp draait niet

Bouwjaar: 1991

Hallo, We zijn bezig om een calibra weer helemaal in goede staat te krijgen. Dus ook weer overspuiten enz. Nu deze weer bijna weer helemaal in elkaar zit blijkt deze niet te willen starten.
Nu blijkt dat de brandstof pomp geen spanning krijgt. De oude pomp was defect en is vervangen. Waar moet ik gaan kijken?

grousta

Geplaatst door grousta (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

patje kadettje (0), 19 jaar geleden

Brandstofpomp relais?

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heeft de pomp wel (genoeg) massa?

grousta (0), 19 jaar geleden

Heb de kabelboom half open liggen om de draden te volgen. Komen 2 draden van de pomp. 1 gaat naar voren in een stekker en de andere zal wel de massa zijn gaat halverwege naar de achter kant. Ik meet dus vanaf massa met contackt erop net 0.1 volt.
Waar kan ik het brandstof relais vinden?

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden


Als je zeker wilt weten of hij massa heeft dan moet je dat draadje naar achter volgen en kijken of hij daar goed contact maakt met de carroserie.

Het brandstof pomprelais bevind zich Rechts in voetenruimte bij de motorcomputer.

Gr.Willem

biomus (0), 19 jaar geleden

Nog beter om goede massa te controleren is met de multimeter. Hij moet een waarde 0 of heel dicht bij 0 (bijv. 1, max 10 Ohm) geven. Geeft ie oneindig hoog of een andere weerstandswaarde, dan is het massacontact niet ok! 0,1 volt kan al de afwijking zijn of omgevingsspanning. 0,1 V = 0 V!!

grousta (0), 19 jaar geleden

ik krijg al geen spanning vanuit de kabelboom. Maar denk dat het het relais is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.