Opel Corsa: Claxon werkt niet Corsa '95

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

In de Corsa van mijn vriendin werkt de claxon opeens niet meer. Ik heb onder de motorkap bij de claxon zelf gekeken; stekker losgehaald, vuil eruit geblazen, teruggestopt, mocht helaas niet baten.
Het stuur wil ik liever niet openmaken, aangezien er een airbag in zit (auto komt uit Duitsland, Nederlandse Corsa's hadden die jaren nog geen airbags, vandaar).
Ik gok dus op een zekering, maar waar de gewone platte zekeringetjes vrij eenvoudig zijn te verwijderen, is het volgens het zekeringenkastje een groter blokje dat als zekering voor de claxon dient... deze valt er zo met de hand niet uit te halen, want hiervoor heb je onvoldoende ruimte. Mijn vraag is dan ook of ik de hele zekeringenkast eruit moet gaan schroeven om erbij te kunnen? En dan nog, gewone platte zekeringen koop je bij iedere Halfords/Brezan, etc. maar waar koop je zo'n groter blokje?

Alvast dank voor de eventuele reacties!

dupl-u-28278-5dd149e159ca3+Drrrrkkk

Geplaatst door dupl-u-28278-5dd149e159ca3+Drrrrkkk (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan5047 (0) PRO, 17 jaar geleden

controle eenvoudig zet een spaning zoeker tussen de 2 draden bij de claxon en kijk of er spanning op komt.
zoniet controleer dan de plus draad en controleer de massa want veel claxon's worden massa gestuurd en deze komt meestal van de stuurkolom vandaan
succes jan

roygsi (0), 17 jaar geleden

zit dat relais blokje niet onder de motorkap?, naja je zal het wel horen klikken als je wilt toeteren neem ik aan.

die blokjes kan je halen bij een sloperij in je buurt, maar ook bij de dealer uiteraard, en volgens mij moet een auto-onderdelen zaak ze ook wel hebben of kunnen bestellen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.