Opel Meriva 2012: Code 4

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: B14NET, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 88

Gisteren reed ik in de stad op zoek naar een parkeerplaats en zag een snel oplopende temperatuurmeter 120+ graden, gevolgd door code 4 met toeters en bellen in display. (Thermostaat en/of airco)

Auto direct stilgezet, motor uitgeschakeld. Bij openen motorkap hoorde ik ‘borrelende’ geluiden in koelvloeistofsysteem(?) maar ook een ratelend geluid aan de linkerzijde. Na 10 minuten viel het geluid stil. Kap gesloten en de motor ca. 3 uur laten afkoelen.

Bij opnieuw starten en een autorit van 30 minuten vervolgens geen oplopende temp. Ik heb zonder airco gereden.

Bij thuiskomst kap weer open en motor stationair laten draaien met airco uit. Temperatuur bleef bij 90 graden en de koelfan slaat niet aan. Airco aangezet, koelfan slaat niet aan….. dat klopt volgens mij niet. Hoor graag jullie idee.

Jaroenski

Geplaatst door Jaroenski (0) , lid sinds 8 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 7 maanden geleden

Als je de airco aanzet gaat de koelfan pas draaien als de temperatuur hoger wordt, dus zal niet direct gaan draaien. Maar misschien is de fan wel stuk en doordat je in de stad reed en daar geen koeling hebt van de rijwind en daardoor loopt de temperatuur te hoog op. Zou er wel naar laten kijken want ik denk dat er iets met de koelfan en/of aansturing daarvan niet goed is.

Jaroenski (0), 7 maanden geleden

Dag Siem, bedankt voor je reply. Ik heb de auto inmiddels bij de garage gebracht voor analyse. Voorafgaande dit euvel, dus ook met deze hitte, sloeg de fan iedere 30 seconden aan. Ik denk idd dat het met de thermostaat of sensor te maken heeft. Even afwachten tot maandag. De oplossing zal ik hier posten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.