Opel Opel CORSA 1.2i swing: controlelampje blijven (half) branden na uitschakelen

Bouwjaar: 1994

Wie helpt? ALs ik de motor uitschakelblijven een aantal lampjes branden, te weten: 1) oliedruk, 2) handrem (indien aangetrokken), 3) laadstroom, 4) motorlampje. Daarnaast blijft de verlichting van de klok, datum indicatie ook aan. ALs ik de handrem een paar keer op en neer haal gaat ook deze verlichting uit. De lampjes branden niet fel, maar genoeg om de accu na een dag leeg te trekken. Ik vermoed een sluiting in een relais. Maar welke zou dit kunnen zijn?

Frans3278

Geplaatst door Frans3278 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

AstraGT740 (0), 19 jaar geleden

Ik ga ervan uit dat je bedoeld na het uitnemen van de sleutel blijven deze dingen aan. Deze lampjes branden normaal als de auto niet loopt en wel contact is (contact stand van contactslot). Ik denk geen relais. Denk eerder dat je contactslot niet goed werkt of kabels maken een sluiting. Even kapje eraf en nakijken of laten nakijken...

Frans3278 (0), 19 jaar geleden

Beste Astra GT,
ALs ik de steker van het contact losmaak ook dan blijven deze lampjes branden. Pakweg een 1,5 jaar geleden heb problemen met de start onderbreker (draadbreuk) dit heb ik destijds gerepareerd. Als ik jouw zo hoor denk inderdaad aan een sluiting. Wat denk jij?

AstraGT740 (0), 19 jaar geleden

Sorry voor me late reactie, dat zou goed kunnen. Ik kan verder niet zo 123 bedenken wat het nog meer kan zijn. Zal de kabels goed nakijken en je weet het. Meten = weten. Dus even doormeten en je komt er zo uit. Contact is in orde dus het moet voor het contact zitten.

Frans3278 (0), 19 jaar geleden

Ik heb de bedrading inmiddels gecontroleerd en heb ook hier en daar extra tape aangebracht. Resultaat -> probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.