Opel Corsa: corsa c cruise control is niet te activeren op motorstuurapparaa

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: z1.3dt (essentia)

Hallo
Mijn corsa heeft op allepunten bedrading liggen voor cruisecontrol, heb ik bij de opel een cruisecontrol hendel laten programeren, kreeg ik de mededeling dat
het niet mogelijk was. Ik vroeg me af waarom hij dan voorbereid is. De monteur van opel gaf aan dat hij hem kon instellen in BCM module maar niet in
het motorstuurapparaat. mijn vraag aan hem:of hij er nieuwe software voor heeft omdat de Corsa C enjoy met het zelfde bouwjaar wel cruise control heeft.
hij gaf aan dat hij het over hardware had en geen software. Is het niet mogelijk deze systemen te updaten? hoe kan ik hem mogelijk activeren? Ik heb tevens
een Fiat doblo van 2006 met het zelfde stuur apparaat zit er hard aan te denken om deze gewoon om te wisselen en het nog eens te proberen, kan dat?

sebas10817

Geplaatst door sebas10817 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 16 jaar geleden

Wisselen van stuurapparaten gaat helaas tegenwoordig niet meer.
Dit in verband met de sleutelherkenning van de anti-diefstal beveiliging.
Na wisselen van het stuurapparaat herkent deze de sleutels niet en zal de motor niet starten.

astra rijder (0), 16 jaar geleden

Het stuurapperaat zal hardware matig niet alle komponenten/ andre kompnenten hebben dan een met cruisecontrol optie aanboord.
Daar kan je dus zelf niets aandoen dan door een stuurapperaat uit een corsa met de zelfde motorcode te halen met cruisecontrol en hem dan te laten programmeren voor jouw auto en sleutels door de dealer.

sebas10817 (0), 15 jaar geleden

nee klopt niet. het stuurapparaat is altijd te programmeren alleen zijn de opel dealers niet in staat dit te doen met hun tech2 opel diagnose systeem deze moet hier op voorbereid zijn. bij opel is dit geblokkeerd je kan eventueel het stuurapparaat met andere tools wel programmeren die op de markt te vinden zijn maar moet je weten hoe dat te doen. natuurlijk moet het beveiligings systeem met het motorstuurapparaat gekoppeld worden bij het wisselen van het stuurapparaat anders start de auto inderdaad niet maar ook een kwestie van programmeren.
wie had dat ooit gedacht om als systeembeheerder de auto in te moeten duiken. hopelijk lijd het nog eens tot een olie onafhankelijke auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.